Yes! Je kent deze quote van Danoontje vast wel… En eigenlijk hebben we niet alleen maar power nodig in ons lijf, maar ook in ons tweede leven. Namelijk onze telefoon! Ik bedoel, hoeveel vriendinnen of vrienden raken er helemaal gestresst van het feit dat ze hun telefoon vergeten zijn. Of ze zijn een dagje weg, en halverwege de dag begint het zweet ze uit te breken omdat ze geen batterij meer hebben. Argh!! Ik ben in ieder geval niet de enige, dat weet ik zeker. En toen er eenmaal powerbanks ter wereld kwamen (dankjewel, Uitvinder en Lifesafer van de Eeuw!) heb ik er minstens zes verschillende verslonden. Letterlijk en figuurlijk. Dus ik ben nu op zoek gegaan naar een mooie powerbank. Ik bedoel, de goedkope powerbanks van de Action die lelijke grote blokken hebben, of die zwarte dunnere van de MediaMarkt, kennen we allemaal. Maar er moet toch meer zijn dan dat! Ook geef ik je nog een aantal tips en trics om de batterijduur van je telefoon zo lang mogelijk te laten.

Tip nummero uno: De powerrrrrrbank

Een powerbank. Ik had het er in het intro al even over, maar een powerbank is eigenlijk gewoon een must have. Helemaal als je veel onderweg bent, of duizenden foto’s maakt van je kids tijdens het dierentuin uitje. Dan gaat je batterij nou eenmaal mega snel leeg. En het is ook zo zonde om dan maar de andere helft van de dag niet meer foto’s te kunnen maken, omdat je batterij op sterven ligt. Deze super mooie powerbank in, je raad het misschien al, rosé goud is van MyTrendyPhone en past perfect bij mijn al rosé gouden iPhone SE. Het is niet al te dik, dus hij zou zelfs in mijn portemonnee passen. Al houd ik er zelf gewoon van om een niet al te grote portemonnee mee te nemen. Maar hij zit prima in de jaszak van mijn winterjas, en ik denk dat hij ook makkelijk in een zomer jasje past (ik kan niet wachten om dat uit te proberen, laat de zon maar komen jongens!).

 

 

Tip 2: Schakel locatie voorzieningen uit

Oké, ik snap het. Het is soms super handig om je locatievoorzieningen aan te hebben staan. Als je bijvoorbeeld de weg kwijt bent, open je snel Google Maps en je hebt meteen een speldje op de plek waar je je op dat moment bevind. Maar als je niet al te chaotisch bent, je telefoon haast nooit kwijt bent, en de moeite wilt nemen om af en toe je instellingen te veranderen, dan is dit echt een mega besparing om je batterijduur te verlengen.

Je kunt er ook voor kiezen om locatie voorzieningen alleen voor bepaalde apps toe te staan (zoals de app ‘Find My iPhone’ of ‘Google Maps’ etc.) als het gebruikt wordt. Dus je hebt dan niet dat er constant een signaal uitgezonden wordt om te kijken waar je bent. Alleen wanneer je die apps ook daadwerkelijk gebruikt. Appeltje eitje toch?!

Tip 3: Sluit apps af

Eerlijk waar… Ik heb af en toe meer dan 25 apps open staan! Ja, je ziet het niet, want zodra je op de home button drukt ben je weg uit je app. Maar op de achtergrond blijven die apps gewoon draaien. Dus veeg af en toe even al die draaiende apps omhoog, en sluit ze op die manier af. Scheelt je ongeveer 7% batterijduur op een dag. Alle beetjes helpen toch?!

Tip 4: Schakel die blauwe tandjes uit

Je hebt het eigenlijk haast niet nodig. Ik heb een Fitbit, en dacht dat ik daarom mijn Bluetooth (want daar hebben we het dus over, even voor de duidelijkheid) altijd aan moest hebben. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Je kunt gewoon je Bluetooth heel gemakkelijk even aanzetten als je de app gebruikt, en daarna weer uitschakelen. Foto’s delen via Bluetooth is eigenlijk ook hartstikke 2000, dus hup, even mee met de tijd, en gebruik je Bluetooth alleen wanneer het nodig is, om het vervolgens daarna weer uit te schakelen.

Tip 5: Mail niet constant laten ophalen

Hoevaak komt de postbode bij jou langs? Hier alleen maar één keer per dag. Ik sta ook echt niet nonstop bij de brievenbus om te kijken of er iets interessants op de mat valt. En dat hoef je dus ook niet te doen met je online post. Meestal staan de instellingen op je telefoon zo, dat je mail minstens elk kwartier wordt opgehaald. Je kunt dit ook prima een uurtje langer maken, denk je niet?!

Tip 6: Schermhelderheid lager zetten

Zet je helderheid gewoon op de laagste stand. Behalve als je echt iets aan de ogen mankeert, dan heb je de telefoon niet op de aller lichtste stand nodig. Je kunt die helderheid prima wat aanpassen, en eigenlijk is teveel op je telefoon zitten toch niet goed voor je ogen. Ik gebruik trouwens altijd de NightShift instelling. Deze maakt het beeldscherm een beetje met een rode gloed, en haalt al het blauwe licht eruit. Dat blauwe licht zorgt ervoor dat je geen slaap hormonen aanmaakt, en dat is niet heel erg fijn. Bovendien krijgen veel mensen hoofdpijn van blauw licht zonder dat ze dit weten. Dus wie weet is deze gratis extra tip ook iets voor jou. Zet je NightShift aan en bekijk eens hoe dat bevalt. Het is even wennen, dat geef ik gelijk toe, maar uiteindelijk wil en weet je niet meer beter.

Tip 7: Schakel FB en Whatsapp alerts uit

Deze slimme apps gaan niet automatisch na tien minuten niet gebruiken op de sluimer stand. Nee, het blijven net oude dieselbakken. Ze vreten energie voor tien terwijl ze niet heel erg veel doen. Ook dit verversen van de app doe je via je instellingen.

Tip 8: Kies voor een stilstaande wallpaper

Een behangetje op je telefoon is leuk en aardig, maar wist je dat een dynamische wallpaper extra veel energie vreet? Die schattige foto van je kids is dus heel leuk, maar je kunt bij de instellingen ook gewoon hem aanpassen naar stilstaand. Je zult er in de praktijk niet veel van merken, maar een dynamische achtergrond ‘beweegt’ met je beeld mee. Dus lekker stil laten staan die toffe achtergrond, en je spaart weer wat energie uit.

Tip 9: Denk en zoek zelf, laat Siri lekker met rust

Sommige mensen kunnen niet meer zonder Siri. Ik heb familieleden (en ik noem natuurlijk geen namen….) die letterlijk alles aan Siri vragen. In plaats van de weers-app te openen, vragen ze Siri wat het weer voor morgen is. Als ze een contact willen vinden, gebruiken ze niet de zoekbalk bovenin het scherm, maar vragen ze Siri om hulp. Het is natuurlijk wel erg gemakkelijk, maar gemak kost altijd iets. In dit geval een aantal procent van je batterijduur.

Dus laat Siri lekker met rust en schakel ‘m (is het een hij of een zij? ) uit. Gebruik je eigen hersenpan en zoek dingen gewoon zelf op. Scheelt ontzettend veel op je batterijduur.

Tip 10: Gebruik de batterij specialist

Er bestaat gelukkig ook een app ‘BatteryDoctor‘ waarmee je precies inzicht krijgt in waar je batterij allemaal aan op gaat. Dus mochten alle bovenstaande tips je nog niet genoeg geholpen hebben, dan krijg je hiermee nog veel meer inzicht, en kun je dus je telefoon gebruik aanpassen waar nodig is.