Wie ben ik?

In september 2014 ben ik, Astrid, begonnen met bloggen op Coole Ouders punt En El. Waarom? Simpel omdat het zijn van een moeder van drie prachtige kinderen mij elke dag inspireert om te schrijven, tikken en nog meer te bloggen. Over alles wat jij moet weten, kopen of doen als Coole Ouder.

Veel mensen hebben de mogelijkheid om kinderen te krijgen en zichzelf papa of mama te noemen. Maar een echte Coole Ouder investeert in zijn kind(eren), heeft plezier aan het ouderschap en wil niet doorsnee zijn. En daar schrijf ik dus over.10407921_1464226590508090_8022812185984765286_n

Ik ben een jonge mama (born in the ninety’s baby) van drie prachtige kinderen. Een jongen en twee meisjes. Dat is toch een ontzettende rijkdom! Heel gelukkig getrouwd met de leukste man die er rondloopt.

Als je Astrid kent zeg je: Een creatieve, vrolijke, gezellige, sociale, innovatieve, sportieve, grappige en behulpzame meid. Maar ja, wat heb ik eigenlijk over mezelf te vertellen?

Ik ben echt elk vrij moment van de dag bezig met Coole Ouders en mijn andere blog Coolest Kid On The Blog. Nou scheelt het dat ik niet zo heel veel vrije momenten heb dus echt fulltime blogger zou ik mezelf niet noemen. Maar waar ik ook ga, mijn Iphone, met daarop de handige app Evernote, gaat mee. Daarin zet ik gelijk al mijn inspiratie, van een snoeppapiertje op de grond, tot een schreeuwende kleuter in de supermarkt (op diezelfde grond). Alles komt in mijn telefoon te staan anders raakt mijn hoofd vol (dat is dan ook weer een feitje over mezelf… Ik hou van orde en structuur) Door mijn gastouderschap afgelopen vijf jaar heb ik veel ervaring en kennis van verschillende soorten kinderen en hun ouders. En bovenal vind ik het super gaaf om uit te zoeken wat nou echt iets is wat je niet mag missen als Coole Ouder.

Leuke DIY’s vind ik super, ik heb een Pinterest account vol staan met dingen die ik nog allemaal zelf wil maken. Daarnaast stroomt mijn hoofd over van lekkere bakideeën al ben ik zelf geen keuken prinses. En met een half-gare oven (die we nog steeds moeten fixen) lukt het ook vaak niet om mijn geweldige ideeën tot een niet-zwart einde te brengen. Maar we (de kids en ik) doen altijd ons stinkende best om wat lekkers te bakken, gewoon gezellig samen in de keuken.
Officieel ben ik sportief, ja officieel. Ooit, jaaaaaren geleden deed ik een sportopleiding die ik super leuk vond en waar ik goed in was. Maar sinds mijn eerste mini-me geboren werd heb ik deze sportieve kant een beetje begraven onder een berg wasbare luiers. Toch zullen jullie samen met mij de mogelijkheden ontdekken om als Coole Ouder toch tijd te maken om aan je gezondheid te werken.
Gezond eten, drinken en leven vind ik voor een Coole Ouder echt belangrijk. Ik denk niet alleen aan mijn eigen leven, maar vooral aan dat van de kids. Wil ik dat zij leven zoals ik, of zou ik willen dat ze het anders zouden doen? Ik wil dat ik het leven leid dat zij zo over zouden kunnen nemen zonder daar spijt van te hebben. Fouten maken mag, al hou ik er persoonlijk niet van. Toegeven dat ik fout gaat zul je mij niet snel zien doen, omdat ik altijd zal proberen om het toch tot een goed einde te brengen.

Schrijven is een passie van me, die ik heb gevonden in januari 2014. Ik schrijf columns (waarvan er twee verschenen in een bundel) SixWordStory’s (verhalen van slechts zes woorden) die het AD en FD haalden. En ook kwam ik in twee andere verhalen bundels. Momenteel ben ik vooral bezig met het bloggen voor Coole Ouders & Coolest Kid On The Blog. Om content op te bouwen en publiek uit te bereiden, maar vooral omdat dat toch hetgeen is dat mijn grootste passie is. Daarnaast schrijf ik rustig door aan verhalen dus wie weet zie jij over een tijdje wel een kinderboek/roman/column boek van in de winkel liggen…

————————————————————————————————

Op Coole Ouders zul je niet veel foto’s zien van mij of de kinderen. Sowieso gebruik ik de namen van de kinderen nooit maar gebruik ik een ander naam voor ze. Ook zul je ze niet herkenbaar in beeld zien. Dit allemaal met het oog op hun eigen privacy. 

3 Comments

 • Reply Maria Vos Haurissa 8 november 2014 at 01:34

  Hallo Astrid,
  Wat mooi wat je allemaal schrijft, ik kwam je tegen op FB. Schrijven is 1 van de vele passies die ik heb, ik herken dat als ik je zo lees…mijn droom was ooit een boek te schrijven, ik lees ook graag. Het is er niet van gekomen, maar toch is het goed je dromen na te jagen…..jouw dromen zijn werkelijkheid geworden, een extra prikkel voor mij!
  Groetjes, Maria Vos

 • Reply Maikel 22 december 2014 at 14:42

  Beste Astrid,

  Ik zat vandaag uw blog te lezen en ik zag diverse leuke artikelen staan. Wij zijn namelijk een kinderboekenuitgeverij en wij leveren leuke educatieve kinderboeken aan ouders met kinderen onder de twaalf jaar. Hiermee proberen wij kinderen op een educatieve speelse wijze meer te stimuleren om met boeken om te gaan.

  Gezien de inhoud van uw blog, uw doelgroep en uw leuke artikelen willen wij u namens joy4kidz een gratis kinderboekenpakket toesturen. Dit pakket betreft een leuk kinderboekenpakket met 4 kinderboeken en bijbehorende materialen van bekende merken en met bekende gezichten van TV. Wij zouden u graag willen vragen naar uw mening over dit pakket en zouden het leuk vinden als u bereid hier een korte recensie over te schrijven.

  Voor meer informatie kunt u altijd contact met mij opnemen via de onderstaande gegevens. Uiteraard kunt u daarnaast ook even kijken op onze webpagina, http://www.joy4kidz.com.

  Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben dan horen wij dat graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Maikel, Team Joy4kidz

 • Reply Wendy Teeuwen 29 oktober 2016 at 16:05

  Wat fijn om te lezen, dat er toch meer mensen zijn die er zo over denken; http://www.cooleouders.nl/kindercoke-en-het-gemiddelde-kind/.
  Ik kreeg dit artikel van jou via mijn allebessie; aangezien ik geen Facebook heb.
  We moeten elkaar, als moeders onder elkaar STEUNEN. Heel belangrijk is om goed te kijken naar je kind en weer te leren voelen wat jou kind nodig heeft.
  Iedere moeder heeft dat in zich, maar lijken het verleerd te zijn in deze hectische wereld.
  Gr Wendy Teeuwen

 • Leave a Reply