Nu ons hele huis op de kop staat vanwege ‘de grote verbouwing’ (laat me allereerst zeggen dat ik SUPER BLIJ ben met onze nieuwe badkamer die zo goed als af is!), ben ik ook weer druk bezig met het nadenken over de babykamer. Want inmiddels ben ik alweer 33 weken zwanger (stop de tijd!) en is de babykamer nog niet eens een klein beetje klaar. Sterker nog, grote broer en zus slapen op die kamer, het wordt momenteel gebruikt als opslagplaats voor alle spullen die op zolder stonden en ligt het vanwege de vakantie en veel speelplezier vol met LEGO bouwwerken… Niet echt de ideale babykamer dus… Maar goed,… de babykamer. In principe hebben we natuurlijk bijna alles in huis, behalve een ledikantje. Want onze jongste dochter is nog lang niet oud genoeg om in een peuterbed te gaan liggen, en dus kunnen we het ledikantje nog niet ‘doorschuiven’ naar de volgende baby, zoals we bij de vorige drie wel konden doen. Dus ging mijn zoektocht naar een nieuw ledikantje. Gewoon weer dezelfde ‘Gulliver’ van Ikea, of iets totaal anders? Een bed is natuurlijk allereerst gewoon een slaapplek, maar stijl en uitstraling worden steeds belangrijker (voor mij). Ik wil namelijk met veel plezier elke dag (en straks ’s nachts) de kamer in stappen, een klein stukje van een prachtige wereld die ik zelf heb kunnen maken.

Op mijn wishlist

Mijn oog viel op drie verschillende bedjes. Ik vind het ledikantje van Done By Deer echt helemaal geweldig! Simpel Scandinavisch design, geen normale spijlen, maar een stuk minder en breder dan normaal. Op de foto zie je het ledikantje trouwens als peuterbed, dus niet aan alle kanten dicht, maar de spijlen zijn zoals je aan de achterkant kunt zien. Ik vind de kleur helemaal geweldig, en het feit dat je er heel lang mee kunt omdat ie om te bouwen is tot peuterbed is natuurlijk een pluspunt.

Dit gave bedhuisje van Het Slaaphuisje staat echt misschien nog wel hoger op het lijstje… Ik ken de bedhuisjes nou inmiddels wel van de wat grotere kinderkamers. Je kunt ze super leuk aankleden, cotton light lichtslingers hangen aan de bovenkant, of vlaggetjes, of een guirlande of …. Nou ja, de mogelijkheden zijn een soort van eindeloos. Een klein eigen plekje, een huisje zelfs om in te spelen en slapen. Maar nog nooit had ik er een ledikant versie van gezien! Hoe tof is dat?? Natuurlijk moet ik er eentje hebben met verstelbare bodem, en het liefst waarvan de zijkant eruit kan. Zo kunnen onze meisjes (want ja, als baby er eentje krijgt, dan krijgt onze nu nog jongste dochter, er natuurlijk ook eentje) er nog heel lang in slapen.

Dit Sebra bed heb ik al vaak voorbij zien komen in allerlei interieurs op Instagram, in de mini versie, als poppenbed. En dat begrijp ik… Want het is een prachtig ledikantje en hij is ongelooflijk mooi. Een echte show stopper! Ook dit ledikant is om te bouwen tot peuterbed en de grijze kleur zal helemaal tot zijn recht komen in mijn witte babykamer. Niet alle meubels hoeven wit, als ze ongelooflijk mooi zijn dan mogen ze best een beetje kleur hebben! En dan kan er misschien een keer als verjaardagscadeau een mini Sebra ledikant komen voor de mooiste poppen van de meisjes.

Maar ja, nu komt het minst leuke stuk van het verhaal… De prijskaartjes die aan deze toffe ledikantjes hangen…. Dat is waarschijnlijk ook waarom de andere kids allemaal in het welbekende ledikantje van de Ikea sliepen, die volgens mij nog geen 80 euro kostte. Dus moeten we even kijken naar een goede oplossing…

Zelf je ledikantje ontwerpen en (laten) maken

De enige manier om het voor ons een soort van betaalbaar te laten, is door zelf een ledikant te ontwerpen en te (laten) maken. Ik ben met mijn dikke buik niet meer in staat dat zelf te maken van hout (daarvoor waarschijnlijk ook niet  😉  )  maar ontwerpen lukt nog wel. Gelukkig heb ik een handige man en schoonvader, maar die zijn allebei mega druk met de verbouwing… Dus waarschijnlijk wordt dat toch nog een snelle zoektocht naar de juiste vakman die met alle liefde en plezier een prachtig, door mij ontworpen, ledikantje wil maken…

Zelf aan de slag? Maak dan gebruik van deze tips

1 . Ga je zelf aan de slag met het bouwen van je eigen kindermeubels, dan is het vooral verstandig om gewoon goed gereedschap in huis te hebben (zoals een fijne afkortzaag, een goede schuurmachine vanwege splintergevaar, en bijvoorbeeld een schaaf). Want we hebben bij onze verbouwing al gemerkt dat goed gereedschap het halve werk is.

2 . Verder kun je het beste je ontwerp zo goed mogelijk uitmeten. Een klein verschil van een centimeter kan ervoor zorgen dat je hele ontwerp in het water valt.

3 . Kies voor degelijk hout, helemaal als je een ledikant wilt maken die ook nog meekan tot de peuter (puber) tijd, dan is goed hout gebruiken een must! Goedkoop hout is misschien voor nu fijn, en scheelt je een paar tientjes, maar als je dan toch alle moeite doet om iets helemaal zelf te maken, ga dan niet op die paar euro’s letten om vervolgens een ledikantje te maken dat na een half jaar op instorten staat.

4 . Wil je toch iemand hebben die het meubel voor je bouwt, kies dan voor iemand die genoeg ervaring heeft in het maken van meubels. Het is toch een vak apart, en het verschil tussen de verschillende vakmannen blijft gewoon groot. Kijk naar de recensies, foto’s van eerdere projecten en vraag of een kennis misschien iemand kent (en het werk van diegene) en daardoor precies weet wat je in huis haalt.

 

 

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud