Wanneer je gezin groter is dan vier personen, dan is het vaak ook tijd om niet alleen te kijken naar misschien een andere auto, maar wat dacht je van de belangrijkste plek in huis?! De eettafel… Daar waar alle leuke (en af en toe misschien minder leuke) gesprekken plaatsvinden, waar lekker wordt gegeten. Daar waar drama is om het te groene en ronde doperwtje, en daar waar uuuuuren achter elkaar Kolonisten van Catan wordt gespeeld. De eettafel is in veel huishoudens toch het hart van het gezin, en dat vraagt om een plek met genoeg ruimte. Wij hebben nu nog een super handige tafel van Ikea. Deze kun je gebruiken voor vier personen (dan is hij lekker ruim) maar je kunt ‘m uitschuiven waardoor er makkelijk 8 mensen aan kunnen zitten. Maar hij is gewoon wit, en een beetje saai. Super praktisch, en in de mooiste kleur ter wereld… Maar het onhandige is dat de poten niet mee verschuiven als je de tafel groter maakt. Je zit eigenlijk altijd met die poten in de weg. Gelukkig zijn er meer dan genoeg prachtige mooie grote tafels, waar hele gezinnen aan kunnen tafelen, kletsen en herinneringen maken.

‘Round the table

Wat ik nou echt super vet vind zijn ronde tafels. Je zit namelijk nooit tegenover iemand, of eigenlijk juist altijd. Hier is er nog regelmatig geklier onder de tafel door. Ahum… Tja, dat deden wij zelf ook als kids. Als oplossing hadden mijn ouders een tafel gekozen met een mega groot blok als tafelpoot in het midden. Maar met een ronde tafel heb je minder geklier onder de tafel, omdat iedereen met z’n pootjes daar is. Iets lastiger om gericht iemand te target-ten.

Een ronde tafel geeft bovendien ook meer het gevoel dat iedereen er bij hoort, vind je zelf niet?! Iedereen zit naast elkaar en iedereen hoort bij ‘de kring’. Er zit niemand aan het hoofd van de tafel, of aan het ‘voeten-eind’ van de tafel. Een beetje meer een communisme dan een koninkrijk. Iedereen is gelijk…

Rechttoe, rechtaan

Een rechthoekige tafel is bijna onoverkomelijk als je niet voor een ronde tafel kiest. Of je moet een mega grote vierkante tafel vinden waar iedereen aan past. Maar rechttoe, rechtaan hoeft niet saai te zijn.

Door te spelen met het gebruik van verschillende stoelen, krijg je een wat nonchalantere sfeer, niet alleen aan tafel, maar ook in de inrichting. Met allemaal dezelfde stoelen, speciaal als je er maar liefst 8 hebt staan, wordt het al snel een beetje formeel.

 

Bovenstaande tafel kun je ook krijgen als boomstamtafel van robuustetafels.nl

 

PIN IT: