Geld overhouden, terwijl je iets koopt?! Yes, het kan! Met vier kids die graag kleding dragen die ook goed past, en lekker zitten, ben ik inmiddels een professional wat kleding kopen betreft. Maar waar ik ‘vroeger’ gewoon alles kocht wat ze nodig hadden, probeer ik nu zoveel mogelijk te besparen op kleding. Speciaal kinderkleding, waar de kids zo uitgroeien. Al moet ik zeggen dat we voor de meiden wel iets meer voor goede kwaliteit en een tijdloos design kiezen, omdat ze dit kunnen doorgeven. Onze beste tips om goedkoop kleding te kopen, en daardoor meer geld over te houden vind je hier:

Koop buiten het seizoen om

Het is ontzettend handig om aan het eind van het seizoen pas je kleding te kopen. Mocht je echt elk jaar helemaal gefocused zijn op alle trends, dan is dit voor jou misschien niet helemaal de juiste aanpak. Maar als on trend erbij lopen niet perse jouw ding is, dan is buiten het seizoen om te kopen.

Over het algemeen groei je als volwassene niet elke seizoen, en kun je je eigen kleding gewoon voor het jaar erop kopen. Is het dus eind van het zomer seizoen (in de winkel is dit vaak al halverwege de echte zomer), dan gaat alles de winkel uit tegen bodemprijzen. En dat geldt niet alleen voor kleding voor volwassenen. Ook voor kinderen is dit natuurlijk zo. Voor kinderen is het alleen wel net even anders kopen. Want als je nu kleding koopt voor je twee-jaar oude dochter (in haar maat, maat 92) dan kun je haar daar volgend jaar waarschijnlijk niet meer in proppen. De meeste kids groeien als kool dus een jaar later zitten ze meestal niet in dezelfde maat als het jaar ervoor.

Gelukkig is er wel een handige kleding maat rekentool online te zien. Hierin geef je aan wat de geboortedatum van je kind is, en of het lichter is dan gemiddeld, of langer, en dan rekent de tool voor je uit welke maat je kind wanneer ongeveer zal hebben. Natuurlijk kun je hier geen rechten aan verbinden, maar je kunt zo wel heel handig zien in welke maat je kind volgend jaar ongeveer zal zitten. De rekentool geeft je tot de komende 16 maanden een vooruitzicht op de ‘groei’ en de maat van je kind.

Geef tweedehands een kans

Misschien vind je tweedehands helemaal niks, en wil je dit kopje eigenlijk overslaan, maar geef tweedehands een kans. Speciaal als je op zoek bent naar kleding die wat langer mee gaat, dan kun je tweedehands ontzettend veel vinden. Wij vinden het bijvoorbeeld helemaal niks om voor een goede smalle spijkerbroek (want onze kids zijn niet heel erg stevig) meer dan € 45,- neer te tellen. Maar dat kosten ze nieuw wel vaak. Als je bijvoorbeeld een Vingino jeans nieuw koopt, dan kost het je vaak een rib uit je lijf. Maar op Marktplaats, of via Facebook, kun je een zelfde jeans op de kop tikken voor minder dan € 10,- . Merkkleding gaat vaak toch wel iets langer mee dan andere kleding. Maar als je niet de middelen hebt om die merkkleding te kopen voor het volle pond, dan heb je tweedehands ene prima kans.

Sale shoppen

Natuurlijk is het ook fantastisch om via SALE te shoppen, Houd wel in de gaten dat er bij sommige ‘SALE’ weken de prijs eerst wat wordt opgehoogd, om vervolgens dus van die hoge prijs weer een beetje korting te geven. Maar goed, de meeste winkel hebben nu trouwens SALE. Kijk bijvoorbeeld maar eens op www.Jayno.nl, Zalando, ZARA en Wehkamp. Maar ook allerlei andere webshops doen collecties uit hun online winkel om plaats te maken voor ander nieuws.

Eigen kleding verkopen

Ben je je eigen kleding zat, past het niet meer, of wil je gewoon wat anders? Ruim dan je kledingkast lekker uit, doe alles wat nog mooi en netjes is op een stapel, en alles wat niet meer zo goed eruit ziet kun je doneren. De kleding die je wilt verkopen, kun je het beste even netjes ergens op een neutrale achtergrond neerleggen, of aan een haakje hangen, zodat je hier mooie foto’s van kunt maken. Bepaal van te voren gewoon de prijs die je ervoor wilt hebben. Mensen willen weten wat je vraagprijs is, hoe dan ook. Je kunt jezelf veel tijd en energie besparen door niet allerlei berichten te hoeven beantwoorden wat je vraagprijs is.

Doordat wij zelf vaak (vooral voor de kids) tweedehands hebben gekocht, is het voor ons ook makkelijk om kleding weer voor een klein prijsje de deur uit te doen. Zo kocht ik vooral voor de meisjes tweedehands Z8 kleding voor ze. Een kledingsetje is nieuw ruim € 40,- op Marktplaats kocht ik het dan voor minder dan € 15,- . Voor ons is het dan eigenlijk geen straf om het dan voor € 10,- te verkopen. Zo heeft een ander er weer veel plezier van, en heeft de set ons maar € 5,- gekocht, waar dan 3 meisjes in gezeten hebben.

Kort samengevat:

  • koop kleding buiten het seizoen om
  • shop in de sale
  • koop tweedehands (merk)kleding
  • verkoop je eigen kleding
  • bepaal je vraagprijs van te voren
  • zorg voor goede foto’s
  • besparen maar

 

PIN IT

Geld besparen tijdens het kleding kopenSaving money while buying clothes