Heb jij ook van die kleine koters die het liefste de hele dag met jouw smartphone rondsjouwen? Met hun kleine vingertjes proberen ze jouw code te kraken, of blokkeren door honderd keer de verkeerde toegangscode in te voeren, jouw telefoon voor een halve dag. A N O Y I N G, toch?! Dus vandaag had ik hetzelfde probleem, mijn telefoon was (gelukkig niet voor een halve dag!) geblokkeerd omdat de kids er mee hadden ‘getypt zoals mensen dat doen’. En als ik de telefoons van mede mama’s af en toe bekijk is het toch om te huilen! Barsten in het scherm alsof er een bulldozer overheen is gereden, deuken aan de zijkanten omdat hij voor de zoveelste keer van tafel is gevallen, of de telefoon van een vriendin die geen kleur meer had en vaag beeld, omdat peuter lief hem in het afwassop had laten vallen. Nu kun je natuurlijk heel makkelijk zeggen dat je dan maar geen telefoon moet hebben, dan kan die niet kapot gaan, maar de meeste ouders zijn toch wel een beetje bij de tijd, en hebben nou eenmaal een telefoon. Dus vandaag een aantal tips om je smartphone baby (en nieuwsgierige kids) proof te maken. Aan de slag dan maar…

Koop een telefoonhoes

Oké dit antwoord lijkt misschien te simpel maar ik noem het maar wel even. Want hoevaak zie ik een telefoon zonder telefoonhoesje? Nog best wel heel erg vaak. En dat zijn dan ook meestal de telefoons met scheuren en barsten in het scherm, van hier tot ginder. Een goed hoesje beschermt alle, ja echt alle, kanten van je telefoon. Ja, maar de voorkant kan je toch niet bedekken, hoor ik je denken. Nou toch wel. Er bestaan screenprotecters (klein laagje plastic) dat je op je scherm kunt plakken, of je neemt een hoesje met een opstaande rand. Mocht je telefoon dan plat op zijn (of is het haar?!) gezicht vallen, dan wordt het toch nog beschermd.

Houdt je smartphone buiten bereik van je kids

Ligt jouw telefoon de hele dag op de salontafel, en belandt ‘ie uiteindelijk elke keer tussen de HotWheels en LEGO? Ja, dan kun je natuurlijk op een beschadigde telefoon wachten. Ik leg mijn iPhone SE altijd hoog en droog weg (op die zeldzame momenten dat ik hem niet bij me heb 😉 ) . Dat betekent of op het aanrecht in het hoekje, of bovenop de kast.

Samen spelen

Stiekem je telefoon pakken is gewoon iets wat spannend is, en wat nieuwsgierige kinderen nou eenmaal graag doen. Een telefoon geeft licht, geluid, bewegende beelden en prikkelt dus bijna alle zintuigen als een gek! Dus speel gewoon af en toe samen met je telefoon. Jij bent erbij, je ziet wat je kind doet, en je kunt zelf bepalen welke apps of filmpjes wel of niet geschikt zijn. Jij in control en je kind wat plezier.

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud