Zit je er al een tijdje over na te denken om een leuk tuinhuisje aan te schaffen? De mogelijkheden van een tuinhuisje zijn eindeloos! Je kunt er een werkplek van maken om toch nog het gevoel te hebben dat je niet thuis werkt, je kunt er een creatieve ruimte van maken of een ruimte om spullen in op te bergen. Je ziet ook vaak dat ouders ervoor kiezen om hun kids er hun gang te laten gaan. Als je een grotere tuin hebt, dan is dit natuurlijk de perfecte manier om meer leefruimte te creëren. Daarnaast zijn tuinhuisjes tegenwoordig niet meer zo duur. Wel zijn er een aantal dingen die je moet overwegen bij de aanschaf van een tuinhuisje. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

De plaatsing van het tuinhuisje

Nadat je nagedacht hebt over de functionaliteit van het huisje kun je gaan nadenken over de juiste plek. Komt het dicht bij een pad te staan, of bij een hek? Zijn er bomen die schade kunnen veroorzaken? Je wilt het tuinhuisje op een plaats zetten die vrij is van obstakels. Daarnaast kun je zo ook meteen inschatten hoeveel ruimte je hebt voor het huisje en de tactische plaatsen waar de deuren moeten komen te zitten.

De grootte van het huisje

The bigger the better zul je misschien denken. Toch raden we je aan om ook goed te kijken naar de ruimte die overblijft. Is dit na het plaatsen van een tuinhuisje nog voldoende? In sommige gevallen doet een tuinhuisje een tuin kleiner ogen. Het is van belang om hier rekening mee te houden. Het zou zonde zijn als achteraf blijkt dat de grootte van het huisje toch niet zo praktisch blijkt te zijn.

 

Materiaal en duurzaamheid

De aanschaf van een tuinhuisje blijft een investering. Toch is het van belang om te inversteren in duurzaamheid. Voor een tuinhuisje van echt duurzame material zul je wat meer betalen, maar het zal zeker de moeite waard zijn op de lange termijn. Als je echt een huisje wilt dat lang meegaat, zou je kunnen investeren in een huisje van metaal of staal. Zo’n huisje kan echter de uitstraling van een tuin aantasten. Het lijkt simpelweg minder natuurlijk. Daarom kiezen de meeste mensen voor een houten tuinhuisje. Wanneer je behandeld hout van goede kwaliteit kiest zal het ook erg lang meegaan. 

Ben je op zoek naar een leuk tuinhuisje? Neem dan eens een kijkje in het aanbod van Moduhout!