Steeds meer mensen zijn hun gewone verlichting aan het vervangen door LED-verlichting. Er komen namelijk ontzettend veel voordelen kijken bij het installeren van LED-verlichting bij jou thuis. Zo zijn LED-lampen goedkoper en duurzamer, maar toch twijfelen er nog steeds veel mensen. Zijn LED-lampen echt zoveel beter dan de ‘gewone’ lampen die je al thuis hebt? Hier zijn 5 redenen om voor duurzame LED-verlichting te kiezen.

LED-verlichting is energiezuiniger

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen voor LED-verlichting kiezen, is omdat deze veel zuiniger zijn in energie dan gloeilampen of spaarlampen. De prijzen stijgen natuurlijk, waardoor ook de energie steeds duurder wordt. Je wilt natuurlijk niet ineens zoveel meer moeten gaan betalen voor je verlichting en daarom is LED-verlichting een goed idee. Bij LedLoket kun je hele fijne verlichting krijgen die bij elk budget past. Het is gebleken dat LED-verlichting de energiekosten met zo’n 70 tot 90% zullen verlagen ten opzichte van spaar- en gloeilampen.

LED-verlichting is beter voor het milieu

Voor jezelf is het dus financieel voordeliger om voor LED-verlichting te kiezen, maar wist je dat LED-verlichting ook beter is voor het milieu? Spaarlampen bevatten nog steeds een stofje genaamd kwik. Dit stofje is ontzettend giftig voor het milieu en is daarnaast ook nog eens slecht voor je eigen gezondheid. LED-lampen hebben dit stofje echter niet en zijn daarbij ook volledig recyclebaar. Aangezien LED-lampen daarbovenop ook nog eens langer meegaan, zijn ze vele malen beter voor het milieu dan spaar- of gloeilampen.

LED-verlichting heeft een langere levensduur

Wanneer je gaat kijken naar de levensduur van spaar- en gloeilampen en naar die van LED-lampen, zal je zien dat LED-lampen een veel langere levensduur hebben. Bij een spaarlamp is de gemiddelde levensduur ongeveer 8000 uur en de levensduur van een gloeilamp is slechts 1200 uur. LED-lampen kunnen echter gemiddeld 50.000 uur lang meegaan. Dit houdt in dat LED-verlichting in het begin misschien even een investering is, maar op de lange termijn heb je hier toch veel voordeel aan.

LED-verlichting biedt veel opties

LED-lampen komen inmiddels in heel veel verschillende soorten en maten. Bij veel LED-verlichting kan je bijvoorbeeld zelf de kleur kiezen of het licht dimmen of feller maken met een afstandsbediening of via een app op je telefoon. De LED-lampen zijn inmiddels zelfs in te stellen met een timer! Ook is er veel sfeerverlichting van LED-lampen beschikbaar, waarbij je zelf allerlei soorten instellingen kan kiezen voor verschillende kamers. Als laatste komt LED-verlichting in veel soorten, zoals bijvoorbeeld in spots of juist in staande lampen. Dit alles zorgt ervoor dat je heel veel keuze hebt wanneer je voor LED-verlichting kiest.

LED-verlichting is veel veiliger

De meeste lampen kunnen vaak ontzettend warm worden, waardoor jij je hand zal verbranden als je er eens (per ongeluk) tegen aan komt. Dit kan ontzettend pijnlijk zijn en zorgt ervoor dat je goed moet uitkijken. Met LED-lampen heb je dit probleem echter niet. Deze verlichting wordt altijd alleen maar handwarm, waardoor het niet zoveel pijn zal doen als je er eens per ongeluk tegenaan komt. Vooral met kinderen in huis is het dus een goed idee om voor de veilige optie te kiezen en LED-verlichting te installeren. Zo zal niemand brandwonden op kunnen lopen aan de verlichting.