Gladheid in de badkamer, hoe vervelend is dat? Maar dat niet alleen, waar komt die gladheid door? Achtergebleven vocht zorgt voor die gladde vloer en vocht is ook de oorzaak van schimmel, bacteriën, nare condens en vreemde geurtjes. Bovendien tast het vocht ook nog eens je mooie badkamermeubels aan.

Die vervelende donkere vieze schimmel op sommige plekken op je badkamertegels wil je absoluut niet meer. Je hebt je erin verdiept en je bent tot de conclusie gekomen dat die schimmel alleen maar effectief kan worden verwijderd en voorkomen door de badkamer en doucheruimte goed te ventileren. Ventilatoren voeren de vochtige lucht af en daardoor heb je geen last meer van vochtproblemen. Daarom wil je badkamerventilatoren kopen.  

Badkamermilieu

Een droge badkamer is goed voor je badkamermeubeltjes, voor je lakwerk en voor je eigen gezondheid. Het is daarom aan te raden om na elke douchebeurt de muren en douchewanden goed te drogen. Met een wisser en een handdoek. Laat ook geen natte spullen of natte handdoeken achter in de badkamer. Kies de juiste plek voor de nieuwe badkamerventilator. Boven je bad of boven je douche is de beste optie. Zo houd je het badkamermilieu precies goed en zul je van vocht geen last hebben.

Herkenbaar

Je kunt al snel aan een aantal zaken zien wanneer je teveel vocht in je badkamer hebt. Allereerst condens op ramen en spiegel. Check dan de badkamerradiator op roestplekjes. Op muren en plafond kun je misschien schimmelplekjes constateren. Is de lucht nog fris of ruikt die regelmatig een beetje muf? Komen er scheurtjes in het stucwerk van het plafond? Als je hiervan iets merkt, is een badkamerventilator kopen een verstandige keuze. Zorg dat schimmels en bacteriën geen kans krijgen om zich te nestelen en je dure badkamerspullen aan te tasten. Minimaliseer de kans op schimmel met badkamer ventilatoren. Ook op andere manieren kun je vochtoverlast en de daarbij behorende schimmel in je badkamer verminderen. Zet de verwarming in je badkamer uit zodra je klaar bent met douchen en wassen. Vocht samen met warmte is namelijk een perfecte groeiomgeving voor schimmels en bacteriën. De tegels in je badkamer zijn er niet voor niets; schimmels nestelen zich niet makkelijk op gladde oppervlakken.