Nieuwe moeders kunnen alle ondersteuning gebruiken die ze kunnen krijgen! Wanneer je een pasgeboren baby hebt kunnen de frequente borstvoedingssessies langer voelen dan ze daadwerkelijk zijn. Dit komt door het langdurig vasthouden van de baby waardoor last in de armen of rug kan worden veroorzaakt. Gelukkig is hier tegenwoordig een oplossing voor! 

Een voedingskussen geeft je de mogelijkheid om je armen flink te ontlasten en minder kracht kwijt te zijn aan het voeden van je baby. 

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen is een kussen waarop uw baby kan liggen terwijl u de baby borstvoeding of flesvoeding geeft. Doordat de baby op het kussen ligt en je deze niet continue hoeft vast te houden worden de armen, rug en schouders enorm ontlast. Dit is niet te vergelijken met de hoefijzer kussen en flesvoedings-kussens. 

Een goed voorbeeld van een ondersteunend voedingskussen is het Feeding Pillow voedingskussen. We hebben de belangrijkste voordelen van een voedingskussen voor je op een rijtje gezet.

feeding pillow voedingskussen

Voordeel 1: Groot comfort

Het kussen biedt comfort voor zowel jou, als de baby. Je zal door het kussen minder last krijgen van pijntjes in de armen of aan de rug. Hierdoor zal het geven van voeding aan je baby lichter en daarom nog aangenamer worden. Het voedingskussen biedt niet alleen comfort voor jou, maar ook voor je baby. Het voedingskussen is zo ontworpen dat het precies de juiste ondersteuning biedt voor jouw baby.

Voordeel 2: Makkelijk schoonmaken met uitwasbare hoes

Het gebeurt natuurlijk nogal regelmatig dat er tijdens de borstvoeding wordt geknoeid. Het voedingskussen is van een speciale stof gemaakt waardoor deze ontzettend makkelijk is om schoon te maken en schoon te houden. Door het waterdichte omhulsel zal de gemorste melk / het gemorste spuug niet in het kussen trekken en blijft deze fris.

Voordeel 3: Mobiliteit

Het voedingskussen van Feeding Pillow is ontworpen om mee te kunnen nemen. Door het handzame ontwerp kun je het kussen gemakkelijk meenemen en ook op andere plakken gebruiken. Zo beleef je het gemak van borstvoeding geven met de Feeding Pillow niet alleen thuis, maar overal waar je het kussen mee naar toe neemt!

Wij kochten zelf de Feeding Pillow tijdens onze baby-moon in Amerika. Wat ik zelf het allerfijnste vind aan het kussen is dat het zo heerlijk stevig is. Onze kids konden ook goed erop liggen, en door de kleine verhoging bij het hoofdje, lag hun hoofdje ook altijd gelijk goed. Ik heb regelmatig met het voedingskussen om de heup heen even snel naar boven gelopen (en hij bleef gewoon prima zitten door de handige sluiting) om iets te halen. Ideaal dat ik niet en baby én kussen dan vast moest houden.

Astrid Muçaj-van Hoesel

Ook een Feeding Pillow kopen?