Is jouw interieur toe aan verandering, ga je binnenkort verhuizen of ga je binnenkort een vloerkleed kopen? Dan ben je op de juiste pagina belandt. In dit artikel delen we namelijk de voor- én nadelen van een vloerkleed in huis. Benieuwd waar je zoal rekening mee moet houden? Lees dan vooral even verder!

Warmte en comfort

Door een vloerkleed toe te voegen aan je interieur, creëer je op een vrij eenvoudige manier meer warmte. Een vloerkleed straalt niet alleen warmte uit, maar het zachte materiaal zorgt er ook voor dat het prettig aanvoelt wanneer je er met blote voeten overheen loopt. Daarnaast kan een vloerkleed ook nog een verbindende factor hebben tussen de meubelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zithoek met meubels en een gezellig vloerkleed voor een samenhangend geheel.

Werkt isoleren en geluiddempend

Wat misschien niet iedereen weet, is dat een vloerkleed ook ontzettend praktisch is. Een vloerkleed heeft namelijk een isolerend effect en kan daarnaast ook nog zorgen dat een kamer minder lawaaierig wordt. Hakken die tikken op de vloer kunnen als hinderlijk worden ervaren, maar er kunnen ook andere geluiden zijn waar je niet op zit te wachten. Wat te denken van bijvoorbeeld het geluid van de televisie. Gelukkig kan lawaaierige muziek worden gedempt dankzij de (gedeeltelijke) absorberende werking van het vloerkleed. Dat verbetert niet alleen de akoestiek, maar ook de balans in de kamer.

De veelzijdigheid van een vloerkleed

Vloerkleden zijn tot slot ook nog hartstikke veelzijdig. Je vindt ze in alle kleuren van de regenboog, met en zonder dessins, verschillende materialen en leverbaar in verschillende afmetingen. Of je nou op zoek bent naar een vloerkleed om een ruimte intiemer te maken, of juist groter te laten ogen: er altijd wel een vloerkleed te vinden dat past in jouw woonstijl.