Wanneer je een eigen woning hebt, is het aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. De naam zegt het al: hiermee is je inboedel verzekert en voorkom je onaangename kosten bij o.a. inbraak en brand. In dit blog delen wij een aantal handige tips met je wanneer je een (nieuwe) inboedelverzekering gaat afsluiten. 

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering voor de spullen in en rondom je woning. Wanneer er door bepaalde omstandigheden spullen gestolen worden of kapot gaan, krijg je hier met een inboedelverzekering een vergoeding voor terug. Je kunt hierbij denken aan brand-, en blusschade, inbraak, diefstal, weersomstandigheden zoals hagel en omvallende bomen en waterschade. Je kunt je ook All Risk verzekeren, je bent dan extra verzekerd voor o.a. door jou veroorzaakte schades. Bekijk goed per aanbieder wat er wel en niet in het standaard pakket of All Risk pakket zit. 

Bespaar geld door duurzaam te kiezen

Om geld te besparen wil je natuurlijk een niet al te dure inboedelverzekering. Je hoopt het immers nooit nodig te hebben, maar het is zeker handig om hem wel achter de hand te hebben. Gelukkig zijn er ook duurzame opties voor het afsluiten van een inboedelverzekering. Iedere aanbieder hanteert een ander tarief, ga dus op zoek naar de goedkoopste! Let er wel goed op wat er allemaal is meeverzekert en bepaal of je ook All Risk verzekert wil zijn. Je kunt gemakkelijk verschillende inboedelverzekeringen vergelijken, en zo het meeste geld uitsparen, zonder te beknibbelen op de verkeerde dingen.

Tips om extra geld te besparen:

  • Sommige werkgevers hebben een bepaald contract met verzekeraars, waardoor ze jou als werknemer korting kunnen aanbieden. Altijd handig om even na te kijken als je een nieuwe verzekering gaat afsluiten.
  • Bij diverse aanbieders krijg je het eerste jaar korting. Probeer dus ieder jaar een andere verzekeraar uit en ontvang zo telkens die extra korting, dat scheelt toch weer! 
  • Bij diverse aanbieders krijg je extra korting wanneer je huis voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen of de Borg-norm. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je woning aan bepaalde eisen voldoen rondom het hang- en sluitwerk. Controleer hier welke producten hieraan voldoen. 

Lees andere artikelen over wonen en besparen

Meer weten over besparen of andere woonartikelen lezen? Wat dacht je van duurzamer wonen met LED-lampen, of tips voor een kleine keuken/eetkamer. Op onze website staan voor veel meer artikelen, dus kijk vooral nog wat verder rond.

Wat is jouw handige bespaartip voor een inboedelverzekering?