Ook toe aan een nieuwe vloer? Veel mensen doen redelijk lang met een vloer, lekker duurzaam! Maar soms is het gewoon nodig om een nieuwe vloer aan te schaffen. Zo zijn wij (nog steeds) aan het verbouwen, en hebben we voor de hele benedenverdieping nieuwe vloeren moeten aanschaffen. De meeste mensen weten wel wat voor soort kleur vloer ze willen (het liefst zo licht mogelijk, in mijn geval), welke structuur en hoe je de vloer richting wilt.

Wij wilden graag de lengte van ons ‘nieuwe huis’ benadrukken en wilden dus de planken in de lengte hebben. Dat maakt het wel lastiger te leggen soms, want ze raden je aan om niet meer dan 12 meter te leggen. Anders kan het gaan werken. Gelukkig kon het op deze manier bij ons precies wel dus we konden verder gaan met de zoektocht.

PVC, een fijne duurzame vloer

Je hebt natuurlijk ‘gewoon’ laminaat, massief houten vloeren, maar ook click pvc. Een beetje PVC vloer gaat namelijk wel 30 jaar mee!

Daarnaast zijn PVC vloeren erg hygiënisch, goed schoon te maken, makkelijk in onderhoud en je kunt ze ook redelijk goed zelf leggen. Omdat PVC vloeren ook erg slijtvast zijn kun je er dus zeker van zijn dat de vloer zeker ligt tot alle kinderen uit huis zijn.

Ook voor mensen met allergieën is een PVC vloer een geschikte vloer, want er zijn geen naden en kieren (waar stof en huisstofmijt zich kan ophopen). Even stofzuigen, één keer in de week dweilen en klaar is kees. Echt ideaal voor druk bezette ouders die niet elk half jaar een houten vloer kunnen opschuren, of vinyl hebben waar je elke afdruk in ziet en ga maar door.

Omdat PVC vloeren ook zeer goed tegen vocht kunnen, kun je het ook prima in een keuken of zelfs badkamer leggen. Oké, waarschijnlijk is een badkamer voor ons niet zo’n goed idee, want na een badder-sessie kun je bij ons ook op de vloer zwemmen. Daar is denk ik geen vloer tegen bestand (behalve onze tegel vloer dan).