Een tuinhuis wordt steeds populairder. Mensen zijn steeds meer aan huis gebonden door de Corona pandemie. Vakanties naar het buitenland zijn uitgesteld en worden thuis gevierd. Voor kinderen wordt dat even slikken. Geen pretpark bezoek of subtropisch zwemfestijn of kastelen maken op het strand. Hoe kun je de kinderen in de eigen omgeving een speelparadijs bieden?

Een speelplek voor de kids

Met een schommel en een wip in de tuin red je het niet. Het moet wat spannender. Een trampoline biedt al meer buitenpret. Zorg wel voor de nodige veiligheid en zorg ervoor dat er geen halve schoolgroep tegelijkertijd willen springen. Ook de juiste ondergrond is noodzakelijk. Afhankelijk van de ruimte in de tuin is een eigen speelplek voor de kinderen ideaal. Een ruimte die ook bij minder weer gebruikt kan worden; een eigen speelhuisje

Een eigen speelblokhut

Een blokhut hoeft geen fortuin te kosten en de ruimte biedt veel speelplezier voor kinderen. Een eigen ruimte waar allerlei activiteiten gedaan kunnen worden. Een groot voordeel is dat de woning gevrijwaard blijft van slingerend speelgoed. Kinderen kunnen in hun eigen ruimte alles ondernemen zonder dat anderen daar last van hebben. Zijn de kinderen uitgespeeld dan hoeft er niet meteen opgeruimd te worden. Morgen is er weer een dag en kunnen ze verder met het bouwwerk of tekening.

Eenvoudige blokhutten

De meest eenvoudige tuinhuizen of blokhutten hebben een plat dak of een lessenaarsdak. Tuinhuisjes plat dak zijn er in verschillende afmetingen en worden geleverd met of zonder overkapping. Die overkapping biedt extra ruimte om spullen zoals fietsen, driewielers en skelters toch enige bescherming te bieden. Bij warm weer kunnen de kinderen uit de zon toch buiten spelen. Een waranda met kindermeubels is natuurlijk hartstikke tof.

Isolatie voor zomer en winter

Zorg bij een blokhut wel voor een juiste isolatie. Dit geldt zowel voor de zomer als winter. De zomers worden in Nederland steeds warmer en het is niet de bedoeling dat de ruimte een sauna wordt. Goede isolatie van dak en wanden bepalen in hoge mate de binnentemperatuur. Ook de vloerisolatie is een belangrijk punt. Bij minder warme dagen kan de vloer erg koud aanvoelen. Kinderen spelen graag op de grond en door goede isolatie wordt geen kou aangetrokken.

Een blokhut heeft door zijn karakter al een stoere outlook. Kinderen vinden zo’n hut het einde. Veel ouders trouwens ook.