Sfeer is enorm belangrijk, vooral als het aankomt op jouw woonhuis. En waar een woonkamer of eetkamer vaak spat van het karakter en de bijkomende sfeer, blijft de slaapkamer vaak in de kou staan. De muren zijn vaak kaal en standaard wit, de meubels zijn het minimale wat men nodig heeft en er is weinig aanwezig wat bijdraagt aan een duidelijker karakter. 

Dat moet natuurlijk anders, want stiekem breng je veel meer tijd door in jouw slaapkamer als dat je eerste instantie zou verwachten. Daarom hebben we een paar tips voor je bedacht die kunnen helpen met het plannen en uitvoeren van jouw update. Zo beschik je binnen mum van tijd over de perfecte hoeveelheid sfeer in jouw slaapkamer.

Zorg ervoor dat de grote lijnen kloppen.

Voordat je begint met het leegruimen van jouw slaapkamer is het natuurlijk wel handig om te weten waar je naartoe wilt gaan werken. Als je een kamer goed wilt updaten is het namelijk wel raadzaam om met een plan van aanpak te komen. Wat moet de kamer bijvoorbeeld uitstralen, welke meubels wil je gaan gebruiken, wat wordt de indeling en welke stijl wil je aanhouden?

Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als het aankomt op het inrichten van jouw kamer, want het is altijd raadzaam om goed beslagen ten ijs te komen. Zo kun je vooraf nog aan de slag met het verven of behangen van de muren of het leggen van een nieuwe vloer.

Het zit hem in de details.

Nu je weet waar je moet beginnen als het aankomt op het herindelen van jouw slaapkamer, is het tijd om te gaan kijken naar wat nou echt sfeer uit kan ademen. Vaak zijn de kleinere elementen binnen een ruimte namelijk het belangrijkste gedeelte, want zo toon je snel jouw interesses en karakter.

Dit is natuurlijk een inkopper: Zachte elementen als kussens, dekens en gordijnen doen al veel om jouw slaapkamer een knusse en zachte uitstraling te geven. Daarnaast vult het ook goed en zorgt het ervoor dat jouw kamer een voller geluid krijgt. Voornamelijk gordijnen helpen hierbij, omdat geluid wordt gebroken en niet hard terug wordt gekaatst.

Eigen details als foto’s, beeldjes of andere memorabilia zijn al helemaal top, want naast het feit dat jouw slaapkamer al meteen een stuk levendiger oogt kom jij als persoon meteen een stuk beter naar voren. Hierdoor wordt de kamer ook meteen een stuk persoonlijker, waardoor het veel fijner zal aanvoelen.

Daarnaast speelt licht ook een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer. Door gebruik te maken van LED verlichting kun je namelijk ontzettend veel bereiken. Denk hierbij aan een warme lichtbundel die ervoor zorgt dat de slaapkamer veel gemoedelijker oogt of een slimme lamp die mee kan kleuren met alles wat er bijvoorbeeld op de televisie gebeurd. 

Zorg ervoor dat je snel kunt schakelen.

Hoewel het met de sfeer goed zit, is comfort ook erg belangrijk voor jouw slaapkamer. Want hoewel jouw gordijnen, kussens en dekens leuk ogen voor de vulling, moet het ook fijn zijn in het gebruik. Zo moet het natuurlijk niet belemmerend werken tijdens het slapen en moet het ook geen strakke baksteen zijn, want niemand wil ‘s ochtends wakker worden met een pijnlijke nek. 

Aanwezige elektronica is natuurlijk vanzelfsprekend anno 2022, maar dat neemt niet weg dat het ook altijd de volle aandacht nodig heeft. Soms wil je gewoonweg even uitschakelen, en laat dat nou net de functie van een slaapkamer zijn. Daarom is het handig om te kijken naar de mogelijkheden om apparaten weg te kunnen werken, zoals een kast met deurtjes of een TV die je in een meubel kunt laten zakken.

Voor verlichting raden we ook altijd aan om rekening te houden met de hoeveelheid licht die je uiteindelijk tot jouw beschikking hebt. Teveel licht is immers niet bevorderlijk als je tot rust wilt komen. Daarom kunnen we ook van geluk spreken dat het gros van de lampen op de markt tegenwoordig dimbaar zijn. Hierdoor is een LED dimmer een uitermate handig hulpmiddel, omdat je hierdoor de geschikte lampen tot in detail kunt regelen. Hierdoor heb je altijd voldoende licht, ongeacht de situatie.