Grimms felgekleurde houten speelgoed blijft hier favoriet. En dat is ook een van de grootste redenen dat wij onze collectie beetje bij beetje wat uitbreiden. Je kunt natuurlijk nooit teveel mooi houten speelgoed hebben, zelfs niet als minimalistische mama (hihi). Daarom bereiden wij elke feestelijkheid in dit huis de collectie, mooi houten speelgoed, een klein beetje uit. En laatst werdt onze baby alweer een jaar oud. En dus greep ik die kans om de Grimms collectie weer een beetje uit te bereiden. Ze kreeg de Grimms hartjes, en de stapeltoren, en ja… Ze zijn prachtig! Maar we hadden laatst ook de halve schijven gekregen van de gave webshop HoutSpel en die showen we natuurlijk ook maar al te graag.

Want wat ik veel mensen hoor vragen die zelf geen open end speelgoed hebben, is; maar wat doe je ermee? Zo denken veel mensen dat een houten regenboog met gekleurde bogen niet heel spannend kan zijn. Ja, je kan het neerzetten in de vensterbank, maar wat je er verder mee moet… Geen idee… Laat staan halve gekleurde houten schijven, wat moet je daar dan mee? En om al die vragen eens uit de wereld te helpen heb ik vandaag een inspiratie post gemaakt met wat je allemaal met Grimms (en ander open end speelgoed) kunt doen. En er gaat vast een wereld voor je open.

Grimms houten speelgoedWe zullen in onderstaande voorbeelden de Grimms halve schijven, de grote regenboog, de hartjes, de stapeltoren en de regenboogvriendjes gebruiken.

Een dorpje

Grimms houten speelgoed

De stapeltoren is niet alleen om te stapelen. Hoewel dit al een leuke spelmogelijkheid is, en heel goed voor de fijnere motoriek (want o wat is het moeilijk om met kleine handjes die gaatjes precies door de stok te krijgen), zijn er nog veel meer spel mogelijkheden met de stapeltoren.Grimms houten speelgoed

Zo kun je een klein dorpje maken voor al je regenboogvriendjes. Door de schijven van de stapeltoren rechtop te zetten lijken het net huisjes, of bergen, of …..

Grimms houten speelgoed

En kijk is wat we daar hebben? Een prachtige zonsondergang in dit vrolijke dorp. Door de vier grootste halve houten schijven te gebruiken creëer je in een handomdraai een hele andere setting.

Op Safari met Grimms houten speelgoed

Grimms houten speelgoed

En vanuit het dorp vertrekken we naar de Savanne, waar we samen op safari gaan. De zonsondergang laten we gewoon mooi staan, om dat instant Lion King gevoel te houden. We gebruiken nog twee groene houten schijven voor de habitats van de zebra en olifant, en twee blauwe halve schijven worden een rivier. Een beetje diepte en 3D maak je door wat schijven van de Grimms houten stapeltoren te gebruiken. Wij zetten twee op elkaar, zodat het een stroompje lijkt. De gele en groene schijven worden bossages en stenen in de Savanne.

Grimms houten speelgoed

De houten hartjes van Grimms kun je ook toevoegen voor nog meer levendige spel mogelijkheden. De groene hartjes leg je op de zijkant, en de blauwe stapelen we op zodat er zelfs een waterval ontstaat.

Grimms houten speelgoed

En aan de andere kant geven we de kleine olifant een paar mooie stenen en kleinere bergen. En de hartjes, die doen hier ook weer mee.

Het Dolfinarium gebouwd met Grimms houten speelgoed

Grimms houten speelgoed

En na een rondritje op de Savanne was het voor de regenboogvriendjes de hoogste tijd om naar het Dolfinarium te gaan voor wat waterdieren. Zo kwamen ze bij de dolfijnen show uit.

Grimms houten speelgoed

Naar de Grimms houten speelgoed Zoo

Grimms houten speelgoed

Het volgende uitje is de Zoo. Door diverse houten halve schijven naast elkaar te leggen krijg je rondjes. Door de regenbogen er langs te zetten, krijg je een soort verblijven. Dit kunnen slaapkamers voor de poppetjes zijn, of huisjes. Of de school, een ziekenhuis, een park en een zwembad en ga zo maar door.

Grimms houten speelgoed

Maar wij maakten er een Zoo van, met dieren van het merk Holztiger (overige dieren in deze post zijn trouwens ook allemaal van dit merk).

Grimms houten speelgoed

Kinderboerderij van Grimms en Holztiger

In de dierentuin was ook een kinderboerderij met allemaal schattige dieren, op stro balen, gras etend en van het zonnetje genietend.

Grimms houten speelgoed

 

Bouwen en balanceren met Grimms houten speelgoed

En wat behalve spelen ook kan met het open end speelgoed van Grimms… Ermee bouwen en balanceren. Bekijk de foto’s maar eens.

Grimms houten speelgoed

En zet je poppetjes bij dit bouwwerk, dan bevind je je in eens in een museum.

Grimms houten speelgoed

Dit kunstwerk lijkt niet heel lastig te maken, tot je erachter komt dat het staat te wiebelen op de stok van de stapeltoren…. Ik zou zeggen, ga de uitdaging eens aan en probeer het zelf maar te maken 😉 Grimms houten speelgoed

Het is net geen cake topper voor een houten huwelijk, maar het komt wel heel dicht in de buurt, al zeggen we het zelf.

Grimms houten speelgoed

Wiebel wobbel… De regenboog en een halve schijf erin, wat hartjes erop en je hebt een balanceer spektakel op een balanceer spektakel.

Grimms houten speelgoed

Een echt balanceer pronkstuk begint met een goede basis. Voor deze basis gebruikten we halve schijven (met de rechte kant naar je toe, zodat het een plankje lijkt) en de regenboog.

Grimms houten speelgoed

En als die basis dan eenmaal goed (en vooral stevig) staat, kun je gaan aankleden met nog meer Grimms items. En hier is natuurlijk balanceren key. Heel goed voor het opbouwen van geduld, precisie en natuurlijk gevoel voor balans..,  Wij zullen er maar niet bij vertellen dat het heel wat pogingen van bijna instorten kostte, voor het ook eindelijk stond zoals het op onderstaande foto staat.

Grimms houten speelgoed

En zo zijn er oneindig veel verschillende bouwwerken die je kunt maken. Binnenkort zal ik eens de gaafste op een rijtje zetten, zodat je de komende koude en natte maanden in ieder geval genoeg Grimms speelplezier inspiratie hebt.

 

PIN IT