De badkamer is een ruimte die elk gezin meerdere keren per dag gebruikt. Een douche dagelijks gebruiken betekent ook dat er sporen achterblijven. Kalkaanslag kan bijvoorbeeld al snel om de hoek kijken wat een badkamer goed onderhouden extra belangrijk maakt. Wij geven je handige tips!


1. Droog de douche na elke douchebeurt


Om je luxe inloopdouche schoon en kalkaanslagvrij te houden, moet je er toch echt aan geloven na elke douchebeurt: de wand moet even droog gemaakt worden. Een rubberen trekker wordt veel gebruikt en kun je ophangen in douche als geheugensteuntje. Ook kun je de kraan en wand schoonmaken met een glaswisser om het vervolgens nog even af te drogen met een droge doek. Dit zorgt ervoor dat je inloopdouche minder snel vies wordt en er ook nog hartstikke mooi uit blijft zien. Het oog wil namelijk ook wel wat.


2. Gebruik een douchereiniger


Door experts wordt aangeraden om je douche minimaal één keer per week grondig te reinigen met een goede douchereiniger. Als er eenmaal kalk op de wand zit, is dat erg moeilijk te verwijderen. Een beetje azijn kan het schoonmaken vergemakkelijken, maar je kunt ook kiezen voor een speciaal product zoals een Sealskin douchereiniger.

3. Gebruik een antikalk reinigingsmiddel


Het is verstandig om een antikalk reinigingsmiddel kopen dat speciaal voor de douche of badkamer bestemd is. Door de beschermende componenten in hun formule blijft je inloopdouche door dit wondermiddel ook langer kalkvrij. Een agressief schoonmaakmiddel gebruiken kan de antikalkbehandeling juist aantasten. En als je toch bezig bent, vergeet je niet de douchegoot en doucheput te reinigen?

4. Vergeet de tegels en voegen niet

Last but not least: ook de badkamertegels zijn belangrijk om goed schoon te maken. Omdat de tegels in direct contact staan met water, kan hier ook snel kalk ontstaan. Er zijn reinigers op de markt die speciaal bestemd zijn voor het schoonmaken van je badkamertegels en voegen, maar met schoonmaakazijn kom je ook een heel eind. Maak een sopje van warm water met azijn (verhouding 50% water en 50% schoonmaakazijn). Zodra je alles goed hebt ingesopt, laat je het een kwartier tot halfuur intrekken. Spoel het vervolgens af met lauw water en maak het droog met een doek of trekker. Veel succes!