Ik zeg altijd ‘mama ziet alles’, want ik kijk met mijn oren, met mijn HSP trekken weet ik haarfijn wat er waar gebeurd, en zie ik veel dingen vooraf al ‘gebeuren’. Dus de kids denken echt dat deze mama alles ziet. ‘Ook door deze muur’? Yes, als het nodig is, kan mama ook door de muur kijken. Tot voor kort was dat eigenlijk een leugentje, maar sinds een maandje of anderhalf hebben we in 2 kinderkamers (op elke verdieping eentje) super handige IP camera’s van Ring! Wat een verademing! Ik had zelf ooit op een blauwe maandag een WiFi camera gekocht, zodat ik geen babyfoon nodig had. Maar deze Indoor Cams die ik van Ring kreeg zijn echt wel weer Next Level.

Eigenlijk zou elk gezin een of meerdere IP camera’s moeten hebben, als je mij vraagt. Weg met de babyfoon die maar 250 meter bereik heeft, en laat opa en oma Corona proof lekker meekijken (ook al wonen ze aan de andere kant van het land). Dat kan dus allemaal met deze camera’s.

Indoor Cam van Ring: camera met nachtfunctie

Dit was echt de game changer voor mij. Want mijn grote ergernis aan de ‘oude WiFi camera’ was dat als het donker was, het op de camera ook pikdonker. Dan kun je dus eigenlijk alleen maar de audio inschakelen om te horen wat er gebeurd. Op zich was dat tot nu best prima, maar nu onze jongste avontuurlijke (probleem opzoekende, hihi) peuter een bed heeft waar ze uit kan, vind ik het toch wel ontzettend handig om gewoon te kunnen zien wat er gebeurd. En niet meer alleen maar van het geluid uit te kunnen gaan.

De IP camera’s van Ring die ik kreeg (de Indoor Cam) hebben een nacht functie! Hallelujah! Ik kan nu dus niet meer alleen overdag meekijken wat er overal gebeurd, maar ook ’s avonds. De tijd waarop onze peuter het liefst ‘op jacht’ gaat.

Je kunt hieronder zien hoe het eruit ziet met en zonder daglicht. Eigenlijk is het enige verschil dat het zwart wit is. Maar ik kan dus heel goed zien of ze weer wat stiekems aan het doen is, of dat ze netjes in haar bedje ligt.

Twee richting spraak functie, nooit meer voor niks naar boven lopen dus

Dan deze functie. De twee richting spraak functie. Jeetje wat is dat fijn! Ik heb wel eens voor de gein gezegd dat ik overal een intercom ga installeren, want ik houd absoluut niet van schreeuwen naar boven dat de kids naar beneden moeten komen. Of voor de zeventigste keer naar boven lopen, omdat ik alleen maar even iets kleins moet zeggen. Goed voor de stappen, en mijn VivoMove geeft aan dat ik soms per dag wel 15 verdiepingen omhoog en laag ga, maar niet zo fijn voor mijn stress gehaltes. Oeps… Nu druk ik gewoon op live gaan (zodat je dus ziet wat er gebeurd), klik op de groene knop en ik ‘bel’ met de camera. Zo heb ik al heel vaak op deze manier zoonlief vertelt dat hij naar beneden moet komen. Ja, de camera staat in zijn zusjes kamer, maar zijn kamer is ernaast en zelfs daar kan hij het horen (als ik een beetje volume produceer).

Ook fijn als de kleine aan het huilen is, en je gewoon even wat lieve zachte woordjes wilt zeggen, zonder dat je naar de kamer hoeft (en er niet meer uitgelaten wordt, zonder mega heisa). Soms zing ik een liedje terwijl ik zelf beneden op de bank chill. Of ik spreek de twee andere meiden (die nu bij elkaar slapen) via de andere camera eventjes streng toe. Echt heel erg handig.

Fijn overzicht met bewegingsmeldingen en notificaties

Omdat wij meerdere camera’s hebben, is het wel heel fijn om overzicht te hebben. Ik hoef niet te switchen tussen apps en kan precies zien wat er waar gebeurd. En nou moet je niet denken dat ik als een of andere Big Brother (of misschien Mother) iedereen aan het bekijken ben. Maar soms heb je gewoon zo’n gevoel dat je even moet checken wat er is. Meestal als het ’te stil’ is boven.

Zoals je kunt zien is onze jongste dame gister avond nog even lekker wezen spelen (en rommel maken) in haar kamer.
En als ik dit dan soms zie denk ik, wat hebben ze dan precies gedaan om 01:35? Een plasje plegen? Ik had het kunnen weten als ik het Ring Protect Plan had en terug kon kijken

In de app kan ik gewoon selecteren welke camera ik live wil gaan en klaar is kees. Ook zie ik in de app van Ring heel handig precies wanneer er beweging was. Met het Ring Protect Plan kun je zelfs alle ‘bewegingen’ terug kijken. Dit lijkt mij vooral erg handig als je de camera ergens hebt hangen als beveiliging. Voor ons was het meer grappig om terug te kijken wat er ’s nachts soms allemaal gebeurd (terwijl de meisjes half slaap wandelend naar de wc lopen of zoiets). Of dat de jongste dame om 03:32 op het potje plast, een keer van de glijbaan zichzelf in de ballenbak laat glijden, en weer in bed kruipt (gelukkig maar).

Maar het Ring Protect Plan hebben wij dus na de gratis 30 dagen trial niet voortgezet. Dit is dus wel echt een goede oplossing voor camera’s die meer als beveiliging dienen. We zouden zo’n camera bijvoorbeeld maar al te graag in onze tuin hangen (want er werdt gewoon regelmatig wat uit gestolen, zo idioot!). Maar dit zijn Indoor Cams, dus die gebruiken we dan ook netjes binnen. Af en toe baal ik dus wel als ik zie dat er op bepaalde tijden beweging was, dat ik niet terug kan kijken. Dus dit is echt iets wat je zelf moet bekijken of je dat wilt of niet. De kosten van zo’n Ring Protect Plan zijn € 3,- per apparaat per maand, maar je kunt ook meerdere apparaten koppelen (hoe meer apparaten hoe goedkoper) en jaarlijkse abonnementen in plaats van maandelijkse. Dus je betaald niet elke keer 3 euro per maand meer gelukkig. Geen mega bedrag dus, maar voor ons een niet ‘necessary’ kostenpost.