Hersluitbare zakjes zijn handig in huis. Ze voorkomen dat je kleine spullen verliest en ze zijn uitstekend bruikbaar om voeding langer houdbaar te houden zodat ze smaak en geur behouden. Ziploc is een bekend merk van hersluitbare zakjes.

Eten bewaren

Voor het bewaren van levensmiddelen zijn er speciale zakjes die herbruikbaar zijn. Voedsel wat langer bewaard wordt, dient luchtdicht te worden verpakt. Hiervoor zijn er vacuüm apparaatjes waarmee je de verpakking luchtdicht kunt zuigen. Het ontbreken van zuurstof zorgt er voor dat eten niet bederft. Voor het bewaren zijn er ook speciale zakjes die geschikt zijn voor de diepvries. Echt handig om te bewaren zijn kleine porties zoals soep of brood.


Kinderspeelgoed

De opberg mogelijkheden zijn onbeperkt. Met stevige hersluitbare zakjes in verschillende formaten kun je alles opbergen. Je verliest geen spullen en het blijft stofvrij. Denk aan paperclips, schroeven en pluggen, potloden en stiften, maar ook om puzzels compleet te houden. Voor kinderspullen is het een ideale opbergmogelijkheid. Lego kan gesorteerd worden opgeborgen en zo zijn er nog wel meer kinderspullen die geordend bewaard kunnen worden. 

Vakantie

Om kleding tijdens je vakantie geordend in te pakken zijn grotere hersluitbare zakken onmisbaar. Sokken kunnen op kleur ingepakt worden. Zwemkleding, ondergoed, maar ook toiletspullen worden geordend ingepakt. Er zijn vloeistof dichte zakken die schade voorkomen als een flacon of flesje lekt. Voor reizigers met het vliegtuig is dat sinds lange tijd al verplicht. Kleding blijft niet alleen geordend maar ook schoon.


Mondkapje

De meeste zakjes zijn ook geschikt om mondkapjes te bewaren. Zijn het mondkapjes voor éénmalig gebruik gooi dan het ingepakte mondkapje bij het restafval. Herbruikbare mondkapjes kunnen gereinigd worden door op 60 graden te wassen. Na gebruik kun je ze uitstekend bewaren in een afsluitbaar zakje. Hou natuurlijk wel de hygiëneregels in acht. Dit betekent vooraf de handen goed reinigen en op de juiste wijze het mondkapje op doen.
Hersluitbare zakjes kopen kan ook milieubewust. Er zijn biologische zakjes gemaakt van bioplastic. Het is gemaakt van mais en suikerbiet. Het is daarmee volledig plastic vrij en plantaardig. De milieuvriendelijke eco zakjes zijn voedselveilig en kunnen worden geseald.