Een industrieel interieur is momenteel erg populair. En dat is niet voor niets! Industrieel zorgt voor een stoer effect in je huis en is daarnaast toch erg stijlvol. Wanneer je kinderen hebt kan het soms wat lastiger zijn qua accessoires in huis. Het moet natuurlijk wel veilig blijven. In dit artikel geef ik je interieur inspiratie voor een industrieel interieur mét kids, lees je mee?

De basis

Wanneer je graag je interieur wil aanpakken met een industriële touch, is het belangrijk om eerst te weten wat de basis is van een industrieel interieur. Allereerst: staal. Staal is iets wat we veel zien in een industrieel interieur. Denk dan aan een stalen onderstel bij een eet- of salontafel. Ook veel stoere accessoires, zoals robuuste kandelaars en accessoires die gebaseerd zijn op de industrie. Voordat je het interieur gaat veranderen, is het verstandig om eerst te bedenken of je het groot of klein wil aanpakken.

Industriële meubels

Wanneer je toe bent aan nieuwe meubels en je wilt graag een industrieel interieur, dan zijn industriële meubels perfect. Kies bijvoorbeeld voor industriele tafels met een stalen onderstel. Dit zie je in zowel eettafels, als salontafels en tv meubels. Zo kun je meteen het hele interieur compleet maken! Zeker wanneer je een industrieel interieur wil combineren met kinderen, kun je met meubels een veilige basis creëren.

Veilige accessoires

Liever geen drastische veranderingen met meubels, maar wat simpele aanpassingen in je interieur? Kies dan voor industriële accessoires. Wat we tegenwoordig veel zien, zijn stalen wandrekken aan de muur. Hier kun je decoratie in plaatsen zoals kaarsen en foto’s. Omdat deze vaak wat hoger aan de muur hangen, zijn ze perfect te combineren met kindjes. Voor in de woonkamer kun je kiezen voor een stalen mand, waar je bijvoorbeeld wat dekens in opbergt. Kies hierbij dan wel voor grote ruimtes tussen het staal, zodat je kindjes niet vast kunnen zitten met hun handjes/vingertjes.

Wat voor interieur heb jij in huis?

© Shutterstock