Er is een babytje geboren. Super lief en schattig en waarschijnlijk kun je niet wachten tot je dit kleine kindje kunt gaan begroeten, vasthouden en van dichtbij bekijken. Een baby is zoiets wonderlijks! Uiteraard breng je tijdens je kraambezoek een mooi (gepersonaliseerd) cadeau van Little Dutch mee voor de baby. Vandaag geef ik je een aantal tips waarmee je jouw kraambezoek voor iedereen een succes wordt.

Broertjes of zusjes in het kraamgezin?

Vaak worden broertjes of zusjes van de nieuwe baby een beetje vergeten. Dat is op zich niet zo erg, dat is gewoon hoe de natuur werkt. Een baby is behoorlijk hulpeloos en daarom zal daar de meeste aandacht naar uit gaan. Maar hoe leuk is het dan dat je als brusje (broertje of zusje) van het bezoek wat extra aandacht krijgt?

Neem een cadeautje mee voor de brusjes in het kraamgezin

Het makkelijkst is het om een lief cadeautje mee te nemen voor de grote broer of zus van de baby. Vaak vinden kinderen het al erg lastig als alle aandacht naar een ander kindje gaat, laat staan als die ook nog eens allemaal cadeautjes krijgt en zij niet.

Wat dacht je van deze mooie rugzak van Little Dutch? De rugtas is ook nog eens te personaliseren met de naam van het brusje, zo maak je jouw cadeautje wel heel erg speciaal. Je kunt ook ander speelgoed van Little Dutch bij de webshop van Kraam-Cadeau een persoonlijk tintje geven, waarmee je zeker weten indruk maakt.

Doe iets leuks met de rest van de kinderen uit het gezin

Naast een cadeautje voor de brusjes kun je ook kiezen om ze even mee te nemen om wat leuks te doen. En de nadruk ligt hierbij echt op meenemen. Zo zijn ze eventjes uit de hele nieuwe situatie, en kunnen de ouders even uitrusten. Ik bedoel, welk cadeau is beter dan dat? Een beetje rust in de tent!

Daarnaast krijg je even de tijd om de brusjes in het kraamgezin een fijne dag te geven. Wie wil er nou niet naar een grote speeltuin, de dierentuin, de bioscoop of even lekker wandelen door de stad. Na al dat thuis zitten met zo’n kleine aandacht trekker willen ze vaak maar al te graag met je mee wat leuks doen.

Kraamkost meenemen

Het is nooit een slecht idee om wat mee te nemen voor de kraamvrouw. Een fijne maaltijd die ze in de oven kan schuiven bijvoorbeeld. Kraamkost is echt iets wat in Nederland nog wel wat bekender zou mogen worden. Eigenlijk is het niet meer dan schappelijk om wat eten mee te nemen voor het gezin waar je op bezoek gaat. Zo hoeven zij niet na jouw bezoekje nog boodschappen te doen, met een mombrain proberen een maaltijd bij elkaar te sprokkelen en dan ook nog 4 dagen na de bevalling een half uur in de keuken te staan.

Handjes uit de mouwen, help die kraamvrouwen!

Daarnaast kun je bij goede vriendinnen ook tijdens je kraambezoek prima even de handen uit de mouwen steken. Ik kijk zelf vaak tijdens een kraambezoek even rond. Kan ik helpen met een mand vol schone was opvouwen, is het fijn als de vaatwasser even wordt leeggeruimd. Let op, dit doe je natuurlijk alleen bij goede vriendinnen. Die eigenlijk tot hun nek in het huishouden zitten met hun kleintje, en altijd zullen zeggen dat het wel lukt. Maar soms is het fijn om toch even door te vragen en gewoon te beginnen met wat helpen. Wedden dat ze dat zullen waarderen?

Meer lezen?