Ben je veel onderweg naar opdrachtgevers of klanten? Dan kan een tankpas niet in je portemonnee ontbreken. Een tankkaart heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Bovendien bieden veel tankpasaanbieders ook nog extra services, waardoor reizen met het openbaar vervoer of parkeren in een Q-park garage nog gemakkelijker is. Wist je trouwens dat er ook een speciale laadpas voor de elektrische rijder is? In dit artikel zetten we de voordelen van een tankpas op een rijtje. Lees je verder?

Geen losse bonnetjes meer


Word jij ook moe van het verzamelen van bonnetjes? Of misschien heb je wel een wagenpark tot je beschikking en moet je brandstofkosten aan je personeel voorschieten. Gelukkig heb je hier geen omkijken meer naar met een tankpas, want er wordt veel werk uit handen genomen. Je kunt namelijk met een tankpas betalen bij bijna alle tankstations in Nederland en daarbuiten. Dit betekent dat je dus ook bij de onbemande tankstations terecht kunt. En aangezien meer dan 50% van de tankstations onbemand is, is dat een fijne bijkomstigheid.

Alle kosten worden bijgehouden door de tankpasaanbieder. Maandelijks ontvang je een overzichtelijke verzamelfactuur. Je kunt de transacties ook digitaal inzien via een handige app, als je dat prettiger vindt. De maandelijkse verzamelfactuur is ook handig voor zelfstandig ondernemers die een sluitende administratie moeten overleggen aan de fiscus. Bovendien kun je rekenen op een maximale btw-teruggaaf, omdat alles digitaal wordt geadministreerd. Dat is een win-win!

Meer dan een ‘gewone’ pinpas

Wie denkt dat een tankkaart alleen geschikt is voor het betalen van brandstof, heeft het mis. Tankpasaanbieders bieden vaak extra services waar jij van kunt profiteren. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp, korting op parkeren in Q-park parkeergarages, de carwash afrekenen of met het openbaar vervoer reizen. Kies je voor een Travelcard tankpas, dan weet je ook zeker dat je tegen speciale pompprijzen kunt afrekenen. Dat is een hele geruststelling. Gaat jouw voorkeur uit naar een andere tankpas, let dan wel op of je bij alle tankstations (in binnen- en buitenland) kunt tanken. Er zijn namelijk ook merkgebonden tankpassen op de markt. Dan kun je alleen maar tanken bij het desbetreffende merk. Je bent dan meestal niet voordeliger uit.