Alleen op de fiets en wandelend lijk je nog je huis uit te mogen… dus wat doe je dan? Dan zoek je de beste en mooiste fietsen uit om lekker rondjes op de crossen, of door de Drentse bossen te fietsen (zoals wij laatst 3 uur lang deden).

Zelf zit ik met regelmatig nog steeds last van bekkeninstabiliteit waardoor sporten vaak lastiger is. Hardlopen zou ideaal zijn om een beetje in beweging te blijven, tijdens al dat verplicht thuisblijven. Maar al die schokkende beweging is funest voor bekkenpijn. Zwemmen doe ik dus ook erg graag, met of zonder kinderen, maar ja… Helaas is ook het zwembad al bijna twee maanden gesloten. Dus zijn we overgegaan op lange wandelingen en fietstochten!

Met de kinderen lekker fietsen

Het is soms net of de kinderen niet alleen maar soms een kledingmaat overslaan. Maar ook dat ze in eens allemaal een nieuwe fiets nodig hebben. Zo haalden we de fietsen uit de schuur begin maart om lekker rond te gaan crossen. Bleken een aantal fietsen gewoon in eens te klein te zijn. Zucht…. Gelukkig hebben we drie meiden achter elkaar, dus konden we een aantal fietsjes doorschuiven. Maar toch balen dat we weer op zoek moesten naar een nieuwe fiets. Alhoewel… dat hoeft natuurlijk niet! Want ik zag de kans schoon om eens te kijken naar de tofste mini & me te zoeken en de leukste kinderfietsen eruit te pikken. Zo kunnen we heerlijk samen fietsen en nog twinnen ook!

Gave unisex kinderfietsen

Als je meerdere kids hebt dan is het kiezen voor een unisex fiets eigenlijk helemaal niet zo’n verkeerd plan. Zo kun je de kinderfietsen nog een keertje makkelijk doorschuiven naar een volgende kind. Wij hebben gelukkig drie meiden achter elkaar, dus we kunnen ook een typische meisjesfiets doorgeven. Maar niet iedereen heeft die luxe. En gelukkig zijn er ontzettend veel, steeds meer zelfs, toffe unisex kinderfietsen!

Of wat dacht je van dit gave en mega stoere om te bouwen fietsje wat wij al een tijd geleden tweedehands op de kop wisten te tikken? Hij is de recycled version van Wishbone en om te bouwen van driewieler naar tweewieler.

De leukste meisjesfietsen

Meiden fietsen om mee te twinnen zijn een stuk makkelijker voor moeders natuurlijk dan jongensfietsen. Met een mandje voorop kun je ook nog eens allerlei leuke dingetjes mee te nemen.

De tofste jongensfietsen

Een jongensfiets moet uiteraard tegen een stootje kunnen. Wat dacht je van een stoere mountainbike zoals deze? Of een hippe BMX?

Pimp your ride

Ook wij snappen wel dat je tijdens deze ‘crisis’ misschien niet het aandurft om een hele nieuwe fiets voor je kind aan te schaffen. Of er gewoonweg het geld niet voor hebt nu. Maar toch kun je wel iets doen om het fietsen leuker en cooler te maken.

Een hele simpele make-over is door de fiets een andere kleur te spuiten (uiteraard spuit je alleen het frame in een andere kleur, niet alles, dus plak dat netjes af). Maar wacht dacht je van het wisselen van banden. En dan niet gewoon weg het erop zetten van nieuwe anti-lek banden (want dat is bijna een musthave met kids), maar van gekleurde anti-lek banden! Bijvoorbeeld deze super toffe oranje banden!