Ken je het gevoel, als je in je huis loopt na een grote schoonmaakbeurt? Alles is heerlijk schoon en ruikt vooral lekker fris. Want niets is zo vervelend als nare luchtjes in huis. Toch kan het onverhoopt voorkomen dat je nare luchtjes in huis hebt, maar wat kun je daar nou aan doen? In dit artikel krijg je een aantal tips! Lees je mee?

Zorg voor lekkere geuren in huis

Soms kan het weleens niet fris ruiken in huis, wanneer je bijvoorbeeld net gekookt hebt of wanneer je huisdieren hebt. Om je huis toch lekker te laten ruiken, kun je zorgen voor lekkere geuren in huis. Plaats wat geurkaarsen in de woonkamer, in de hal geurstokjes en spuit af en toe met een huisspray rond. Simpele manieren om te zorgen voor een lekkere geur in huis. Mijn favoriet is de PickWick geurkaars met appel kaneel… Net of er iemand elke keer een heerlijke appeltaart heeft gemaakt. Ideaal wanneer er één van de kleine dames iets in haar luier heeft gedaan en de hele woonkamer er naar ‘ruikt’.

Een pannetje met azijn

Heb je een gezellig etentje gehad met vrienden? Of heeft er iemand bij je binnen gerookt? Om snel van een vervelende lucht af te komen, kun je een pannetje met azijn aan de kook brengen. De azijn zorgt ervoor dat de nare luchtjes snel verdwenen zijn! Wel zo fijn. Wat ook lekker ruikt, is een pannetje wasverzachter opzetten. Hierdoor krijg je een heerlijke geur in huis.

Laat een geuronderzoek doen

Heb je geen idee waarom je nare luchtjes in huis hebt? Dan is het aan te raden om een geuronderzoek te laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met een geuronderzoek bij Strooming. Met behulp van detectie- en meetinstrumenten wordt er achterhaald waar de geuroverlast door veroorzaakt wordt. Dit is zeker aan te raden wanneer je niet weet wat er aan de hand is. Je wil natuurlijk niet dat de geur wordt veroorzaakt door een gevaarlijke reden, zoals gassen. Iemand toevallig laatst naar Help Mijn Man Is Klusser gekeken? Dat gezin daar woonde dus gewoon op een tikkende tijdbom, terwijl de vrouw des huizes al een aantal keer had gezegd dat ze elke keer gas rook. Laat daarom zeker een geuronderzoek doen als je twijfelt, de gezondheid van je gezin is onbetaalbaar.

Wat doe jij aan nare luchtjes in huis?

 

© Shutterstock