Als je meer dan één iemand hebt waar je voor moet zorgen, dan kun je eigenlijk niet meer zonder een planner, of een planning. Want je kunt niet meer alleen aan je eigen afspraken denken, je moet ook rekeningen houden met anderen. Zo heeft manlief soms afspraken voor zijn werk, buiten de normale werktijden om, heeft zoonlief zwemles, wil dochterlief vaak bij een vriendinnetje spelen, moet onze peuter naar de peuterspeelzaal, en heeft de jongste dame net wat vaker dan gewoonlijk afspraken met de kinderarts. En dat zorgt er toch voor dat ik toch echt wel aan een agenda moet. Maar ja, welke agenda is nou de juiste?!

Ik ben er inmiddels uit, en neem je mee in onze agenda’s en planners die het leven met een (groot) gezin echt een stuk makkelijker maakt.

De Happy Planner voor alle gezinszaken

Ik koop eigenlijk meestal een goedkope Action agenda om mijn zaken in bij te houden. Maar ja ik moet ook gelijk maar bekennen dat ik zo’n agenda nooit langer dan drie weken achter elkaar goed bijhield. Maar met zoveel dingen die er te doen zijn, is het echt bijna onmogelijk om een goede agenda te vinden waar ik iedereen in kwijt kan. Bovendien speelt het denk ik ook een beetje mee dat ik gewoon niet de nood voel om het ook echt goed te gebruiken.

Dus toen ik de Happy Planner zag was ik bijna gelijk verkocht. Want het was toch wel een beetje prijzig, vergeleken met mijn vorige agenda’s. Dus ik besloot om de Happy Planner te kopen die maar liefst 18 maanden heeft.

Omdat we met maar liefst zes personen in ons gezin zijn, heb ik ervoor gekozen om iedereen een eigen kleurtje te geven. Voor alle dingen die we samen doen nog weer een andere kleur. Dat is aan het begin even wennen (want welke kleur was ook alweer wie, oeps) maar na een maand kan ik niet meer zonder. Ik weet gewoon in één oogopslag hoeveel ik zelf moet doen, wat de kinderen te doen hebben en wanneer manlief wel en niet thuis is. Ideaal dus.

Zoals je kunt zien is de dag niet verdeeld in uren, maar in drie blokken. Dit vind ik echt het grootste pluspunt aan deze planner. Je kunt hier namelijk het fenomeen timeblocking heel goed toepassen. De ochtend heeft een eigen blok, de middag en de avond. Speciaal wanneer er meerdere activiteiten om ongeveer dezelfde tijd plaatsvinden is dit een ideale oplossing. Want drie activiteiten op één lijntje neerkrabbelen is gewoon geen doen. Daar kwamen we achter met de gewone goedkopere planners en agenda’s.

Aan de linkerkant schrijf je je doelen voor deze week op, wat erg belangrijk is, en wat je niet mag vergeten. Ideaal om dat allemaal handig onder elkaar te hebben staan, zo weet je gelijk waar je je deze week op moet focussen.

De Purpuz Planner

Voor al mijn bedrijfstaken en afspraken gebruik ik sinds kort de Purpuz Planner (limited Pink Edition). Het is niet alleen een handig en vooral minimalistische planner, het is eigenlijk jouw stappenplan om je dromen uit te werken. En dat maakt waarom de Purpuz planner echt met kop en schouders boven andere planners uitsteekt.

De maker van de Purpuz Planner, Clen, bedacht deze handige en vooral praktische planner toen hij zelf in een diep dal in zijn eigen leven zat. In plaats van bij de pakken neer te zitten, bedacht hij hoe hij hieruit kon klimmen en begon met het ontwerp van de Purpuz Planner. Met deze planner wordt je stap voor stap naar de volbrenging van jouw doelen geholpen. Eerst leer je welke doelen je wilt behalen, welke dromen je wilt waarmaken dit jaar, en komende maand. Vervolgens schrijf je op hoe je dit precies gaat doen, en welke stappen je daarvoor moet ondernemen.

Naast een stappenplan heb je voor elke week een fijne inspirerende quote, plek om je to-do’s neer te schrijven en hoeveel tijd dit gaat kosten. En ook aardig, elke recht pagina heeft een plek om iets te tekenen, op te schrijven, een lijstje te maken… Het is helemaal aan jou. Een klein stukje voor zelf expressie dus, maar precies genoeg om mijn minimalistische planner overzichtelijk en inspirerend te houden.

Elke maand is er een soort recap, een terug blik en een vooruitblik naar de volgende maand. Wat ging er goed, wat kan er beter. Heb je je doelen bereikt en waar en hoe ben je gegroeid. Super fijn om aan het eind van het jaar ook terug te zien waar en hoe je bent gegroeid. Niet alleen motiverend, maar ook fijn om tussentijds eventueel je doelen aan te passen.

Wat super handig is, is dat je voor bijna elk uur op de dag een eigen lijntje in de agenda hebt. Voor ons gezin zijn die lijntjes alleen veel te kort, maar voor werkafspraken en to-do’s is het goed genoeg.

Ik zou de Purpuz Planner dus zeker aanraden voor iedereen die wat doelgerichter wil leven, en op zoek is naar wekelijkse inspiratie, en een ‘schop onder de kont’. Als je meer ruimte nodig hebt, en van meer kleur houdt, dan is de Happy Planner een goede optie. Of je gebruikt zoals ik de beide planners, en houd alles netjes op orde.