rainbow pebbles review

Rainbow Pebbles ROCK! Deze prachtige gekleurde ‘stenen’ stonden al een tijdje op het verlanglijstje, en ik kan je verzekeren, ze waren het meer dan wachten waard! AL een tijdje wilde ik iets in huis hebben waar alle kids mee zouden kunnen spelen en leren tegelijk. Want ik ben steeds meer op zoek naar bewust speelgoed. Niet alleen maar iets om mee te spelen (wat natuurlijk ook fantastisch is) maar waar ze ook iets van leren. Of dat is dat ze leren samenwerken, of al spelend in een prachtig rollenspel terecht komen. Als ze er maar iets van leren. Want ik ben er van overtuigd dat kinderen vooral leren door te spelen.Daarom was ik extra blij dat we de Rainbow Pebbles voor de educatieve webshop Educadora konden testen.

Over Educadora

Mede moeder, Suzanne, is niet alleen maar super mama van vier kids, maar daarnaast ook orthopedagoog speciaal voor kinderen die moeite hebben met prikkelverwerking en concentratie problemen. En daarom startte zij een webshop voor kauw sieraden, welke langzaam maar zeker steeds meer educatieve en sensorische producten begon aan te bieden.

En één van die producten zijn dus de Rainbow Pebbles!

Leren met de Rainbow Pebbles

De Rainbow Pebbles zijn gemaakt van een soort rubber, waardoor ze niet te snel van elkaar af glijden. Toch moet je echt wel heel erg geconcentreerd en precies kunnen werken, kwamen we al snel achter. De stenen zijn er in zes verschillende kleuren, met elk zes formaat stenen.

Onze peuter van 2,5 jaar vond het vinden van de juiste stenen voor het plaatje al een hele uitdaging, dus dat was al een mooi leerproces om te zien. Want de twee kleine steentjes lijken nog best wel heel erg veel op elkaar. Met het uit elkaar houden van de juiste steentjes had zij helemaal geen moeite.

De jongste van 1,5 jaar vond vooral het door elkaar schuiven van de stenen interessant. En de plaatjes werden allemaal uitvoerig bekeken. Nadat ze haar oudere broer en zussen met de stenen zag stapelen, begon ze ook voorzicht aan wat te stapelen met de stenen. En gek genoeg kreeg ze het vrij snel voor elkaar om maar liefst drie stenen op elkaar gestapeld te krijgen. Wel in de meest instabiele versie die je maar kunt verzinnen, maar juist daarom waren we extra trots op haar torentje!

Redelijk platte voorbeelden na maken

Bij de Rainbow Pebbles zit een set van 20 dubbelzijdige kaarten met daarop allerlei opdrachten. Van het maken van redelijk 2D vormen, tot ingewikkelde bouwsels waar zelfs mama moeite mee heeft. Stiekem speel ik er dus ook lekker mee als de kinderen naar school of bed zijn.

Bijzonder vind ik het trouwens dat zelfs kinderen (en volwassenen) die over het algemeen weinig geduld hebben hier toch redelijk goed mee uit de voeten kunnen. Onze hoogbegaafde kinderen (tja, ik benoem het maar gewoon, want dat is wat ze zijn) hebben vaak moeite met concentreren en stil zitten. Maar wanneer je met gladde stenen en lastige bouwwerken te maken hebt, zul je toch je daarvoor moeten inspannen. En dat ging echt heel goed!

Wat wij erg leuk vinden om te doen met de oudere kids, is om ze een foutje te laten opsporen. Het neerleggen van de meeste 2D voorbeelden is voor hen wel erg gemakkelijk. Dus ik leg het voor ze neer, maar pak net een verkeerde steen, of leg een steen net een kwartslag anders dan op het voorbeeld.

Kun jij bijvoorbeeld het foutje in dit bovenstaande voorbeeld vinden? Ik ben benieuwd!

Kun jij het in 3D namaken?

Voor de echte diehards onder ons (of papa’s en mama’s/juffen en meesters) zijn er de 3D voorbeelden. Ze zijn niet allemaal hetzelfde niveau, dus er is voor iedereen wel iets bij wat je uitdaagt tot leren, en evenwicht bewaren. En o… vergeet geduld niet.

Bovenstaand torentje heeft ongeveer zeven pogingen gekost om het te bouwen. En gek genoeg merk ik dat hoe onzorgvuldiger ik het op elkaar plaats, hoe beter het blijft staan. Ik keek even hoe onze 2 jarige dochter een stapeltje maakte, en die kwakte gewoon wat stenen op elkaar en ze bleven vaak nog staan ook.

Zoals je kunt zien zijn de kaarten ook echt heel verschillend. Niet alleen maar torentjes in speciale volgorde, maar ook verschillende vormen en hoogtes. Sommige dingen lijken serieus onmogelijk, dus er zijn zeker kaarten die we nog niet hebben gedaan. Maar dat maakt voor mij deze regenboog stenen echt super duur-en leerzaam. Je kunt er echt heel lang mee, en zelfs voor volwassenen is het leuk!

Rainbow Pebbles in actie!

Ready set…. Go. Natuurlijk willen jullie zien hoe onze kids hiermee spelen, en wat ze er zoal mee doen.

Allereerst dochterlief van 2 die hier de krab zelf maakt. Ik heb haar eerst de juiste stenen gegeven, want ze vond het nog wel een beetje lastig om te zien welke steen nou welke is (de kaarten zijn natuurlijk niet op ware grootte, dus ze moet dan zelf de juiste schaal inschatten en dat bleek nog wat lastig). Maar eenmaal met de juiste pebbels voor haar, legt ze de krab redelijk snel neer.

Aan dat ruimtelijke inzicht kunnen we dus de komende jaren lekker werken. Steeds minder stenen klaarleggen en steeds meer zelf laten uitzoeken dus!

Ook onze zes jaar oude dochter was gelijk enthousiast. Zij koos voor een niet al te moeilijk ogende 3D versie. Maar toch was het echt wel even passen en meten met hoe de stenen nou precies liggen. Want sommige kanten zijn ronder, andere zijn meer puntig en zo voort. Ik laat haar vaak eerst alles gewoon maken, en zeg haar daarna dat er twee stenen niet helemaal goed liggen. Dan is het voor haar de uitdaging om dan weer te vinden welke twee stenen dat precies zijn, en ze daarna dan weer goed te leggen.

Eerlijk is eerlijk. Zoonlief van acht jaar, die een enorme perfectionist is, zag de kaarten helemaal niet zitten.  De platte kaarten waren natuurlijk een makkie, maar toen ik de moeilijkere versies liet zien, was het al gauw ‘saai’. Ahum… Saai in zijn taal houdt over het algemeen in dat het iets is wat hem lastig lijkt, en dus vermijd hij dat het liefst (iets met hoogbegaafd zijn zullen we maar zeggen).

Dus ik liet hem lekker spelen, want spelen is ook leren! En hij ging enthousiast aan de slag met het neerleggen van eigen vormen en creaties. Natuurlijk werd het een dinosaurus met een lange nek, een T-rex en een schildpad. Dat laatste waarschijnlijk omdat dat het enige was wat hij nog kon verzinnen met de overige stenen.

 

Zoals je dus kunt zien is het spelen met de Rainbow Pebbles echt super leuk voor alle leeftijden. Alleen niet erg geschikt voor kinderen die nog van alles in hun mond stoppen. De stenen zijn echt niet tandjes bestendig (spreekt de ervaringsdeskundige, we zijn een tweetal stenen met tandjes afdruk rijker). Maar ik zou er zeker niet mee wachten tot ze perse 4+ zijn. Ze voelen ook fantastisch, dus ze in een sensory play tafel doen is ook erg leuk.

Wij zijn nog lang niet uitgespeeld met deze Rainbow Pebbles en zullen dus in ieder geval via Instagram, en zeker op onze nieuwe blog The Natural Mom (welke in mei online gaat) nog veel meer spel ideeën met deze Regenboog Stenen geven. Stay Put!

Hierboven hebben we de Rainbow Pebbles trouwens gecombineerd met de Grapat ringen!