Verbouwen met kinderen, yay or nay? We komen er binnenkort achter, want we gaan de hele beneden verdieping op zijn kop zetten. Een mooie uitbouw achter, de keuken komt op een andere plek

Mini slaapkamer make-over

Als we dan toch de boel gaan verbouwen dan wil ik ook ons plekje een complete slaapkamer make-over geven. Het is nu een fijne plek hoor. Lekker strak, licht en vooral minimalistisch. Er staat alleen een tweepersoonsbed, een grote kast en dat is het eigenlijk wel. Maar er mist nog een beetje persoonlijkheid, een beetje kleur en een beetje ziel.

Kleine veranderingen maken een groot gebaar

Dus heb ik het plan om in een dag de hele slaapkamer eens even een mini make-over te geven.
Ik moet nog even manlief overtuigen van de lichtroze kleur die ik op de muur wil, anders wordt dat dus licht blauw of lichtgroen. Waar ons hoofdeinde nu is, geef ik dus de muur een fijn rustig kleurtje. De rest van de kamer blijft wel wit, om zo de rust te bewaren, en vooral het licht lekker te weerkaatsen. Door het bed een beetje meer te verschuiven naar de kastenwand, krijg ik aan de andere kant van het bed meer ruimte. Deze ruimte wil ik dan gebruiken om een lekker vloerkleedje neer te leggen, een mooie rotan hangstoel op te hangen voor een extra chill plek in huis. Waar ik dan ’s avonds als de kids in bed liggen nog even kan lezen/hangen/schommelen voor het slapengaan.

Fijne accessoires zorgen voor meer sfeer

We hebben trouwens al een prachtig en vooral praktisch bed van de Ikea (Brimnes) met lades onder het bed, en een super handig hoofdeinde met opbergruimte. Dit zorgt ervoor dat het hoofdbord ongeveer 25 centimeter diep is. Dit geeft in de theorie heel veel goede mogelijkheden, maar in onze praktijk is het meer een dumpplaats geworden. Ik leg er even snel wat schone gevouwen was op, oorbellen die ik ’s avonds uit doe vinden er altijd een fijne rustplaats, er staat een light-box (waar dochterlief alle letters elke keer stiekem uitschuift) en meer. Ook ontbreekt er nu nog groen in onze slaapkamer. Zelf vind ik eigenlijk dat elke kamer een mooie plant moet hebben, dus zeker in onze ‘nieuwe’ slaapkamer.

Maar door het gebruik van de juiste accessoires kun je dus heel snel een nieuwe sfeer neerzetten. Nu is de sfeer een beetje strak, en vooral een beetje kil. Daar moet dus een beetje meer persoonlijkheid, wat verschillende texturen en kleur.

Dus een mooi zacht kleed, een lekker kleurtje op de muur. En ik wil op de muur wat mooie foto’s van ons prachtige gezin. En dan niet zomaar op een canvas of geprint, maar in een toffe hexagon vorm. Een mooie bananenplant of een Monstera erbij. Een paar mooie kaarsen in toffe standaards.

Een set nieuwe zacht velours gordijnen (lekker hotel sjiek) voor een beetje extra warmte en zachtheid, want dat wil je wel in een slaapkamer.

Zoals je al ziet kun je als je alles gewoon van te voren goed plant, en allemaal tegelijk inkoopt en doet binnen een dag een compleet nieuwe slaapkamer hebben.