Een slaapkamer is de plek waar we veel uren doorbrengen. Het is een plek om uit te rusten, nog even een boek te lezen voor we gaan slapen of de liefde te bedrijven met je partner. Kortom, bij uitstek de ruimte in huis om te ontspannen en tot rust te komen. Dan is het ook belangrijk dat de kamer deze energie uitstraalt. Met behulp van een aantal kleine aanpassingen, kun je jouw slaapkamer omturnen in een oase van rust. In dit artikel helpen we je een beetje op weg en delen we een aantal handige slaapkamerideeën. 

Inspiratie opdoen

Het is belangrijk om vooraf een duidelijk plan op papier te zetten, of in je hoofd te hebben, hoe jouw ideale slaapkamer er uit moet komen te zien. Gaat je voorkeur uit naar een landelijk interieur of voel je meer voor een moderne slaapkamer? Op internet, zoals bijvoorbeeld Pinterest, kun je ontzettend veel inspiratie opdoen. Niet alleen voor de decoratieve elementen, maar ook voor het bepalen welke kleurtinten het beste bij de ruimte passen.

De juiste kleuren

We hebben het er al kort over gehad, maar kleuren zorgen voor heel wat sfeer in de slaapkamer. De laatste jaren is het steeds populairder om te kiezen voor ecologisch verantwoorde kleuren en materialen. Rustige kleuren zoals grasgroen, klei, terracotta en luchtblauw zijn tijdloos. Deze kleuren maakt het ook een stukje makkelijker om te combineren met meubels in massief hout, zoals bijvoorbeeld een mooi dressoir van hout. Wil je liever wat anders? Je kunt ook spelen met verschillende kleurencombinaties of juist kiezen voor kleuren die energie geven. Denk hierbij aan de kleuren geel, rood en oranje. Behoorlijk uitgesproken, maar dan weet je wel zeker dat de kleuren je ’s ochtends direct op scherp zetten om de dag te beginnen. Voor degenen die de voorkeur geven aan een kamer die rijkdom uitstraalt, doen donkere kleuren het goed. Donkere kleuren zorgen wel dat jouw kamer optisch kleiner oogt en is daarom minder geschikt voor kleinere slaapkamers. Optioneel kun je de kilte breken door wat accentkleuren toe te voegen of een aantal gouden accessoires.

Een degelijk bed

Wat is een slaapkamer zonder een heerlijk bed? Het is een understatement dat een goed bed bijdraagt aan een betere nachtrust. Overigens niet alleen een goed bed, want het matras moet ook in uitstekende conditie zijn. Een tafel kan ook niet op één poot staan, toch? Kies daarom een degelijk, kwalitatief goed en comfortabel bed. Natuurlijk wil het oog ook wat. Gelukkig gaat dat geen probleem opleveren, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is er altijd wel een bed te vinden dat er ook mooi uitziet in je slaapkamer.