Wie scholier zegt, zal ook schooltas zeggen – de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De juiste rugzak vinden is dan ook een hele klus, sommigen zullen hier dan ook vaker mee geconfronteerde worden dan de ander. Bij de een kan een schooltas namelijk een klein decennium meegaan, bij de ander is een tas na een jaar al stuk. Eén ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: elke dag weer gaan ze samen met hun “baasje” vol schoolboeken en andere schoolspullen van lokaal naar lokaal. De juiste keuze maken is dan ook geen gemakkelijke opgave, want zo veel mensen, zo veel wensen.

De juiste keuze maken

Wat voornamelijk belangrijk is voor de keuze is nagaan hoeveel en hoe vaak je hem zal dragen. Zit je bijvoorbeeld langere tijd op de fiets of loop je er langere stukken mee op je rug, dan is draagcomfort erg belangrijk. Een tas met verstelbare schouderbanden en comfortabele rugsteun kan helpen om je dag goed door te komen zonder pijntjes of irritaties. Ook als je vooral buiten bent wanneer je naar school reist zal je tas tot op zekere hoogte waterdicht moeten zijn, niemand zit namelijk te wachten op natte schoolboeken of een defecte laptop. 

Wat heet jouw voorkeur?

De een zal volstrekt tevreden zijn met een groot vak waar alles in pas, de ander kiest voor een tas met verschillende vakken zodat schoolspullen netjes opgeborgen kunnen worden. Ook hier dien je rekening mee te houden bij het maken van een keuze. Het voordeel van een rugzak met diverse compartimenten is dat je makkelijk spullen een eigen plekje kan geven en terugvinden. Aan de andere kant vinden anderen het weer fijn dat een tas uit (meerdere) grote vakken bestaat zodat je deze naar eigen inzicht kan indelen. 

Ieder zo zijn smaak

Naast de praktische kanten van een rugzak kiezen, is de uitstraling natuurlijk ook een kwestie van smaak. Waar de een liever een schooltas gebruikt die geheel effen is, kan het de ander niet gek genoeg met allerlei motieven en patronen. Ook het materiaal verschilt, ieder persoon heeft zo zijn eigen smaak, van canvas tot leer. Het ene materiaal vraagt meer onderhoud en zorg dan de ander, vraag jezelf dus voordat je een tas koopt even af welk materiaal voor jou het meest geschikt is. 

Welke tas je ook kiest, het is een onmisbaar hulpmiddel voor elke scholier om de dag goed door te komen.