Oeh la la, deze overheerlijke Whoopies zijn makkelijk om te maken en zelfs jongens zullen dit geweldig vinden om te bakken met papa of mama. Zodra het beslag klaar is moet je kleine rondjes beslag op het bakpapier leggen. Stiekem lijken het wel allemaal kleine drolletjes!

Allereerst zal ik jullie vertellen dat ik geen kokkin ben, geen echte bak moeder en ook geen keukenprinses.

Maar alle kinderen vinden op een gegeven moment alles wat daar in de keuken gebeurd ontzettend interessant. En als je dan ook nog eens mag helpen is dat helemaal cool! Dus lekker samen bakken en ondertussen een heerlijk luchtig gesprek voeren met je kind is ideaal. Ondanks mijn niet-bak-kunsten zijn de Whoopies erg goed gelukt. Dus dat moet voor de rest van de wereld ook een eitje zijn. Ik zeg altijd maar zo ‘Als ik het kan in de keuken, dan kan de rest van de wereld het ook.’

Je koopt een pak Whoopies Pie’s mix (wij kochten die van de Lidl). Hierin zit de bakmix voor de cake (chocolade smaak) en de vulling.

Zelf even toevoegen:

– één ei

-50 gram zachte boter

– 40 ml melk voor de cake

– Voor de vulling 125 ml melk.

* Benodigdheden:

– 2 beslag-kommen (of je moet de eerste snel uitlikken zodat je die kan gebruiken voor de vulling)

– staafmixer (van bijvoorbeeld Horecarama.nl)

– 2 theelepels

– bakpapier

– oven

Aan de slag!

1) Zorg dat je alles wat je nodig hebt klaar hebt staan op een schoon aanrecht (handen ook gewassen?!).

Whoopie Pies

 

2) In de verpakking van de Whoopies zitten twee verschillende zakjes. Eigenlijk spreekt het voor zich. De grotere zak met donkere mix is voor het cake beslag, het kleinere zakje is voor de vulling.

foto 2 kopie

3) Het ei voorzichtig in de beslagkom breken en eierschaal weggooien.

foto 3 kopie

4) Nu voeg je de 50 gram zachte boter toe aan het ei.

foto 4

5) De 40 ml melk die je hebt afgemeten mag er nu ook bij.

foto 5

6) Open nu de grote zak met het donker gekleurde cake beslag en doe deze in de beslagkom. En roeren maar!

foto 6

7) Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden Celsius.

foto 7

8) Met twee theelepeltjes maak je vervolgens 36 kleine hoopjes beslag die je op de bakplaat (met bakpapier) doet.

foto 8

foto 9

 foto 10

9) Haal na ongeveer 10 minuten (in mijn supersnelle over al na 4 minuten!) de Whoopies uit de oven en laat ze twintig minuten afkoelen. Vergeet dit niet anders smelt de vulling tussen je Whoopies uit als je het er direct tussen doet (ik spreek uit ervaring).

unnamed-3

10) Tijd voor de vulling. Neem een beslagkom, de 125 ml melk en het zakje met de mix.

unnamed

11) Nu heel snel en wel drie minuten lang kloppen, of laat de staaf mixer het werk doen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten. De vulling zal al snel dikker worden.

unnamed-1

12) Neem weer twee theelepeltjes en schep kleine hoeveelheden van de vulling eruit (ongeveer 1 theelepel vol). Deze doe je op een Whoopie. Vervolgens doe je een andere Whoopie er bovenop.

unnamed-2

13) Stap twaalf herhaal je nog vijftien keer en dan heb je maar liefst zestien overheerlijke Whoopies die binnen no-time op zullen zijn!

foto 1

foto 2

foto 3

Eet smakelijk!! O ja, maak je gelijk een paar voor opa en oma, of de buurvrouw, of het meisje dat zo nu en dan oppast…

© Shutterstock