Dat deze ietwat preutse moeder nog eens zou schrijven over lingerie, wie had dat gedacht. Maar het is echt iets wat de laatste tijd mij aan het hart lag. Want in bijna elk bushokje wordt je begroet door een slanke den in een pose die nog net niet gecensureerd moet worden, in de prachtigste lingerie. Wachtend tot ze iemand genoeg heeft verleid…. Wat dat met bewust ouderschap te maken heeft? Wel… heel wat meer dan jij denkt! 
Ik ging zelf in minder dan 8 jaar, door maar liefst 8 bh maten heen. De gekste dingen gebeuren als je zwanger bent, borstvoeding geeft, en daar weer mee stopt, niet waar? Dus nu ik inmiddels bijna een jaar lang geen borstvoeding meer geef (en ook niet plan om dat weer te geven, iets met vier kinderen is voorlopig echt wel genoeg), is het de hoogste tijd voor goed zittende bh’s. Want even serieus, geen een bh zat meer goed. Of te groot (niet kunnen bukken zonder dat de boel er half uit valt, oeps), of te klein en daardoor liever bh-loos door het leven gaan. Het schijnt een trend te zijn, maar ik hou de boel toch liever goed bij elkaar. Dus op zoek naar nieuwe bh’s. Ik shop heel erg graag online, maar bh’s uitzoeken doe ik liever in een winkel. Liever niet met te opdringerig personeel dat de boel even goed betast en in nieuwe bh’s propt, dus dat was wel even een dingetje. Want ik hou gewoon van mijn privacy. Maar de tientallen bh-meters online gaven allemaal andere maten. Toch is het wel fijn om online je bh maat berekenen te doen. Dan heb je toch een beetje een idee, en sta je niet gelijk bij de eerste vraag zoals ik met je mond vol tanden. En dan heb je ook nog weer heel veel verschillende soorten bh pasvormen. Pffff… Stress!

 

Een juiste pasvorm, zorgt voor een betere vorm in je houding

Last van rug klachten, stijve nek of zelfs hoofdpijn? Dat dat kan komen door het dragen van de verkeerde bh weten niet alle moeders. En daarbij… Als je moeder bent dan heb je gewoon last van je rug en hoofdpijn. Het hoort er gewoon een beetje bij, niet? Nou nee! Als je altijd last hebt van hoofdpijn of rugpijn, dan zou je eens moeten gaan zoeken naar de oorzaak daarvan. Een verkeerd zittende bh zou zo maar eens de boosdoener kunnen zijn!

Toen ik bij de Hunkemöller naar binnen stapte, vlogen de sexy setjes me al de oren om. Uhm oké, leuk voor die meid van 23 met maat XXS die door het rekje met stringetjes staat te zoeken, maar ahum. Niet echt iets voor mij ben ik bang. Gelukkig ziet de verkoopster mijn wanhopige blik en komt ze naar me toe of ze kan helpen. Snel schat ik deze hippe dame van boven de 50 in, en denk dat ik haar wel vertrouw met mijn ‘nieuwe mama’ lichaam. 

Gelukkig voor mij kon ik gewoon de boel laten opmeten zonder gelijk alles uit te hoeven doen. En ze kwam met drie verschillende pasvormen in de juiste maat aanlopen. Ik kon lekker blijven chillen het het hokje, en alles werdt zo bij de deur bezorgd. Nadat ik alle drie de pasvormen aan had gehad, was het ons wel duidelijk welke het beste stond. En daar had ik zelf dus nooit bij stilgestaan. Dat sommige pasvormen gewoon minder mooi of lekker kunnen zitten. En niets is irritanter dan een bh die niet lekker zit. Oké, alleen een bh waar het ijzer van in je borst prikt is irritanter (haha). 

 

Een mooi setje geeft meer zelfvertrouwen

Wat ik ideaal vond was het rekje met match en mix broekjes. Hier kun je gewoon voor een prikkie (vind ik dan) allerlei ondergoed uitzoeken dat bij bijna elke bh past. Ik had zelf ook een rood exemplaar gekocht, maar daar was niet echt een passend broekje bij te vinden helaas. Maar voor de rest was dat erg fijn. Want een nieuwe bh is leuk hoor, maar als je er nog steeds een oma onderbroek bij draagt is het nog steeds niet heel erg goed voor je zelfvertrouwen.

Trek ook gewoon lekker iets aan wat fijn zit. Ja misschien droeg je alleen maar strings voor je kinderen had, maar wees eerlijk. Praktisch zijn ze niet, fijn zitten ze niet, en je kunt niet ook nog dat erbij gebruiken. Of misschien ben je het wel helemaal niet met me eens en vind je strings wel fijn zitten, koop ze dan ook lekker. En gelijk in de goede maat.

Met nieuwe lingerie (als er maar kant aan zit zou je bijna zeggen) voel je je bijna instant barsten van het zelfvertrouwen. Oké, eerlijk is eerlijk… Ik moest wel even om de moeder vetjes heen kijken, maar zelfs met die vond ik wat ik in de spiegel zag niet lelijk. En vooral heel erg fijn om weer even voor jezelf en je eigen uiterlijk te zorgen. Kleren maken de man? Lingerie maakt de vrouw, dat zeg ik!