Waarschijnlijk spendeer je gedurende de week regelmatig (hopelijk elke dag) wat tijd in de badkamer. En als je een (groot) gezin hebt, dan is de badkamer naast de keuken en woonkamer waarschijnlijk de meest gebruikte plek. Of in ieder geval een plek die erg veel zorg vraagt. Want je komt in een badkamer om jezelf op te frissen, schoon te maken, tanden te poetsen en meer. Maar dat kan natuurlijk alleen in een schone badkamer. Wist je dat je naast een schone badkamer, ook een gezonde badkamer kunt creëren? Lees maar gauw mee….

Een gezonde badkamer

Wat dacht je van een gezonde badkamer? Dat doe je vooral door te zorgen voor goede luchtkwaliteit. Lucht dus elke dag even de badkamer, of zet je ventilatie elke keer aan na het douchen of badderen.

Wist je trouwens dat je regelmatig je wtw filter moet vervangen? Anders wordt er natuurlijk niets meer gezuiverd.

Je kunt ook op een natuurlijke manier je badkamer gezond houden. Wat dacht je van een mooie luchtzuiverende plant? Wij hebben een mega grote groene luchtzuiverende plant in de badkamer staan. Het doet niet alleen tropisch aan, maar zorgt ook echt voor een betere luchtkwaliteit. Niet alleen mooi voor het oog, maar ook goed voor de rest dus. Win-win!

5 simpele schoonmaak hacks voor in je badkamer

Als moeder heb je gewoonweg niet de tijd (of energie, of allebei) om elke dag je badkamer een uur te poetsen. En het goede nieuws is, dat je dat ook helemaal niet hoeft te doen. Zelf maak ik onze badkamer maar twee keer per week schoon (en dat met zes mensen!). Op maandag en vrijdag dan doe ik even alles, en de andere dagen ben ik eigenlijk niet echt met de badkamer schoonhouden bezig. Hoe dat kan? Met deze 5 simpele schoonmaak hacks houd je je badkamer makkelijk schoon.

1. Neem elke dag even de wastafel af

Wist je dat je wastafel vooral vies wordt door wat er allemaal gedaan wordt? Tanden poets spetters, scheer schuim, uitgespuugde tandpasta en meer rotzooi.

Als ik ’s avonds mijn gezicht schoonmaak met micellair water op een watje, dan neem ik daarna ook even de wastafel af. Micellair water is namelijk de grote vijand van kalk. Als je dus elke avond ook even je wastafel en kraan afneemt met een klein beetje micellair water, dan bespaar je jezelf een hoop geboen tijdens de normale schoonmaak rondes.

2. Gebruik handdoeken vaker dan één keer

Ik zie sommige moeders zich helemaal de blubbers wassen omdat iedereen elke keer een schone handdoek pakt. En dat draagt dus ook bij aan hoe je badkamer eruit ziet. Je hebt een uitpuilende kast met handdoeken, een volle wasmand met vieze handdoeken en ga zo maar door. Als je schoon onder de douche vandaan stapt, kun je natuurlijk prima je handdoeken nog een keer gebruiken. En voor de mensen die het vies vinden om hun onderkant af te drogen en die handdoek nog een keer gebruiken… Koop een aantal kleine handdoekjes (gastendoekjes) waarmee je dat doet, dan hoef je alleen maar het kleine handdoekje (of een droge washand werkt ook) te wassen.

3. Spoel na het badderen het bad goed na

Hebben jullie lekker gespetterd in bad met de kids?! Laat dan niet alleen het bad leeglopen, maar spoel het bad gelijk na. Ik kwam erachter dat heel veel mensen dit dus gewoon niet doen. Doodzonde, want wat denk je dat er achter in het bad blijft zitten nadat je drie kids (of vier zoals in ons geval) in bad hebt gegooid… Ik kan je vertellen dat dat een heleboel dode huidcellen, zeepresten en meer viezigheid is.

Dus neem even een klein beetje moeite, en spoel netjes even het bad na. Dan hoef je ook niet elke keer die vuile laag van de bad af te schrobben.

4. Gooi ’s avonds wat chloor in de toiletten

Vieze wc’s zijn in ons huis echt een no go. O even een PRO tip die ik je gratis mee geef. Leer de mannen in huis om gewoon zittend te plassen. Echt waar, het doet niks af aan hun mannelijkheid, maar zorgt wel voor een hoop minder vieze wc’s. Als ze perse staand willen plassen doen ze dat maar buitenshuis, hahaha.

Maar goed, de wc’s. Gooi ’s avonds wat chloor in je toiletten (raampje open) en laat het gewoon lekker een tijd staan. Veel wc’s bouwen snel een vieze laag op omdat er niet vaak genoeg echt wordt schoongemaakt. Dus regelmatig even een schoonmaak boost erdoorheen gooien kan geen kwaad. En ook deze tip kost je slechts 5 minuten (of minder zelfs) en bespaart je echt wel 10 minuten borstelen en schrobben in de wc. En wie hangt er nou vrijwillig zolang met haar hoofd in de wc? Ik niet!

5. Leg een microvezel doekje + schoonmaak spray in de badkamer

Eerlijk is eerlijk. Gemak is niet goed voor een schone badkamer. Want als het niet makkelijk is om schoon te maken, dan doe je het niet. Zo zitten mensen nou eenmaal in elkaar. Dus maak het jezelf makkelijk, en zorg ervoor dat je altijd schoonmaak spullen (op een veilige plek uiteraard) in de buurt hebt. Een spray met daarin kant en klaar schoonmaak middel (kun je zelf makkelijk doen in een plantenspuit, water en schoonmaakmiddel) en een microvezel doekje en je bent er klaar voor.

Zodra je tijdens het plassen of tanden poetsen wat ziet, even snel spray spray, doekje erover en weg. Zo krijgen vlekken geen kans om echt lekker te settelen, en krijg je het dus veel gemakkelijker weg.