De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat de meeste mensen lekker op vakantie gaan. Of je nu met de auto, de trein, het vliegtuig of op welke andere manier dan ook gaat; je moet natuurlijk wel spullen inpakken. Vaak past toch niet alles in de koffers die je meeneemt. Hieronder vertel ik je meer over hoe je zoveel mogelijk gebruik kunt maken van ruimte tijdens het inpakken.

Gebruik een dakdrager

Dit is een van de makkelijkste manieren om meer spullen mee te nemen als je op vakantie gaat met de auto: installeer gewoon een dakdrager op je auto. Hier kan je namelijk een dakkoffer op doen, waardoor je ineens nog veel meer mee kunt nemen op vakantie. Het fijnste hieraan is ook dat het je in de auto zelf geen extra ruimte kost. Dakkoffers zijn ook erg handig voor de grotere spullen die je mee moet nemen op vakantie, zoals bijvoorbeeld apparaten of de tent. Fijne dakkoffers kun je onder andere krijgen bij dakdragerwinkel.nl

Rol je kleding op

De meeste mensen vouwen hun kleding op voor in hun koffer als ze op vakantie gaan. Dit is in principe ook vrij logisch, want zo liggen de kleren ook in je kast, maar het oprollen van je kleding is hier een veel betere keuze. Door je kleding op te rollen, bespaar je namelijk ontzettend veel ruimte. Gelukkig kreukt je kleding ook niet als het wordt opgerold, waardoor je probleemloos op deze manier je kleding kunt inpakken.

Gebruik de kleine gaatjes goed

Wanneer je het grootste deel van je spullen al hebt ingepakt, zal je zien dat er overal tussen de kleding en andere spullen nog gaatjes leeg zijn. Het beste wat je hierbij kunt doen, is deze gaatjes slim gebruiken. Gebruik deze gaatjes bijvoorbeeld voor je sokken of je ondergoed. Zo kan je de kleinere dingen makkelijk meenemen, zonder dat het je daadwerkelijk extra plek kost.

Koop kleinere verpakkingen

Je hebt natuurlijk ook allerlei verzorgingsproducten nodig op vakantie, maar pak dit liever slim aan. Koop kleine reisverpakkingen en doe hier bijvoorbeeld je douchegel en shampoo in. Dit bespaart je ontzettend veel plek én scheelt in gewicht (handig voor als je met het vliegtuig gaat bijvoorbeeld). Je hebt toch nooit een hele fles shampoo nodig voor een weekje vakantie, dus neem dit liever mee in een kleinere verpakking.

Gebruik de handbagage

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, mag je naast je koffer ook nog handbagage meenemen. Maak hier dan ook slim gebruik van. Je hoeft echt niet alles in je koffer te stoppen als je een aantal spullen gewoon meeneemt in de handbagage. Dit scheelt je niet alleen ruimte en gewicht in het koffer, maar zorgt er ook nog eens voor dat je meer kunt meenemen.

Koop een koffer met voorvak

Koffers met een voorvak zijn super handig! Dit voorvak zorgt er namelijk voor dat je gewoon nog extra ruimte hebt om spullen in te pakken in je koffer. Hier kan je een paar broeken in doen of een boek bijvoorbeeld. Ook is dit vakje heel handig voor juist belangrijke dingen, zoals bijvoorbeeld reisdocumenten. Zo kan je er altijd makkelijk bij.