Yes, het zonnetje is nu echt helemaal uit haar winterslaap ontwaakt, en we kunnen de zomerjurkjes uit de kast halen! Maar ja, de jurkjes van vorig jaar zijn natuurlijk niet allemaal zo leuk als deze 29 fijne zomerjurkjes voor hippe mama’s. Want wat vooral een must is aan een fijn zomerjurkje is dat het comfortabel moet zitten, niet te strak (we willen wel gewoon kunnen zitten zonder bang te zijn dat we aan alle kanten uitscheuren), niet te wijd, niet te warm, niet te kriebelig en ga zo maar door. Sommige blouses kun je ook prima gebruiken als zomerjurkje trouwens, dat zul je zo wel zien. Bijvoorbeeld de Vila blouses, of wat dacht je van één van de heerlijke sweat jurken. Vandaag 12 heerlijke zomerjurkjes waarvoor je nu naar de winkel moet gaan, of vanuit de koelte in je huis online te shoppen!

Bloemetjes jurken

Weet je wat ik graag zou willen zijn willen zijn… Een bloemetjes gordijn, een bloemetjes gordijn. Nou vergeet de tijd dat bloemetjes jurken ouderwets en oud-bollig waren. Bloemetjes zijn hip, natuur is cool, urban is hot en organische vormen (zoals het ook wel heet) vind je overal terug. Niet alleen in fashion, maar ook in het interieur. Het is dus helemaal prima om minstens één bloemetjes jurk in de kast te hebben hangen.

Korte jurkjes zijn ook helemaal hot, maar dt komt vast door het warme weer van de laatste dagen. Korte jurkjes kun je trouwens prima combineren met een dikkere panty, of een legging, mocht je dat zelf een fijner idee vinden.

Blouse jurken

Waar blouses eerst alleen maar overhemden werden genoemd en voor mannen bedoeld waren, zijn blouses steeds meer ook een vrouwending geworden. Eerst alleen een ‘normale’ lengte, toen een tijdje op navel lengte (weet je nog, de tijd dat alle blote buiken totally cool waren, zelf voor mensen met teveel buik  😉  ), en nu zijn ze er ook stukken langer. 

Blouse jurken met oprolbare mouwen vind ik zelf het allerfijnste. Want zo kun je ze ook prima in de winter nog aan doen, en ik hou gewoon van kledingstukken die je het hele jaar door kunt gebruiken. In de zomer gewoon als blouse jurk, in de winter met een fijne maillot/broek, en als het echt heel erg koud is met een shirtje eronder.

Beken gelijk wat kleur als je toch kiest voor een toffe blouse jurk. Vaak zijn blouse jurken een egale kleur, en dan kun je toch gemakkelijk een statement maken door kleur te gebruiken als een pro!

Sweat jurken

Waarschijnlijk één van mijn lievelingsjurken. Want ze zijn zó comfortabel, zo stretch en zo gemakkelijk te combineren. Heb je geen zin om ergens over na te denken, dan trek je gewoon alleen een sweat jurk aan, kiest je favoriete paar sneakers uit en klaar is kees. Maar je kunt ook kiezen voor een elegant hakje, of een mooie slipper om de outfit wat vrouwelijker en sjieker te maken.

 


Kies je voor een statement sweat jurk, of een iets sjiekere versie? Dat het gemaakt is van comfortabele stof betekent niet persé dat het eruit ziet alsof je in je jogging broek, uh jurk, rondloopt.

Zwangerschapsjurken

Yes, ik kan  niet meer zonder. Mijn baby buik begint zo’n omvang aan te nemen, dat het niet meer in mijn normale jurken past. Dus wat een straf… Ik moet op zoek naar passende zwangerschapsjurken (met twee bruiloften in het verschiet, is dat natuurlijk het perfecte excuus om een leuke zwangerschapsjurk te vinden, vind je niet?  😉  ).

Gelukkig heb je hele nette (bruiloft) jurken, en comfortabele jurken waarmee je de kids van school kunt halen. Daarom kies ik vaak toch ook wel voor minstens één sweat jurk die ik gewoon kan aantrekken en de hele dag aanhouden, no matter what I do. Een jurk met streepjes vind ik eigenlijk een musthave als je zwanger bent. Normaal zijn horizontale strepen niet altijd de beste optie, maar hey, als je een prachtige bolle buik hebt, dan mag daar best nog wel een benadrukkend streepje of tien over heen toch?