Het is voor veel pubers de hoogste tijd voor een nieuwe telefoon, want…. een nieuw schooljaar! Ach ja, volgens mij kunnen ze nooit genoeg nieuwe telefoons en gadgets hebben, dus ik dacht, waarom wijdt ik niet even een blogje aan de 3 redenen waarom ik voor een iPhone SE koos, en niet een iPhone 11. Je kunt trouwens voor pubers gebruik maken van een fijn iPhone SE abonnement, waarin je ook inzicht én beperkingen hebt op de kosten van al het telefoongebruik van ze. Want dat kan soms best de spui gaten uitlopen..

Je kunt met een abonnement trouwens vaak online heel handig een beperking zetten op het gebruik. Dat je gewoon absoluut niet over de gekozen belminuten of data kan. Heel veel ouders weten dit niet, en daardoor zit hun puber lekker op hun kosten over het limiet heen te bellen en TikTokken… Niet heel slim, want uiteindelijk ben jij het haasje. Dus vergeet bij een abonnement zeker niet deze limieten in te stellen. Dat kan eigenlijk altijd online wel in je profiel, super handig dus. Zorg er wel voor dat je puber dan niet het wachtwoord weet, want je hebt van die slimmeriken die dan die limieten opheffen. Zucht.

De iPhone SE is een stuk handzamer

Als je het mij vraagt is het handelen van een iPhone SE een stuk fijner dan de mega grote iPhone 11. Het ligt er natuurlijk aan wat je gewend bent, maar ik vind het echt een onding. Bovendien kun je de iPhone SE snel in een broek zak steken, zonder dat ‘ie er snel uitvalt. Dat heb je met grotere telefoons nou eenmaal sneller.

Geen hoge aanschaf kosten bij een iPhone SE

Heb je het prijs verschil tussen de SE en de iPhone 11 al eens bekeken?? Vet zonde, want binnenkort komt er weer een nieuwe iPhone uit, en daalt de waarde van je iPhone 11 ontzettend. De SE is natuurlijk al een tijdje op de markt en de waarde ervan is inmiddels vrij vast. De aanschaf van een iPhone SE ligt op het moment van schrijven op ongeveer €450,- en die van de iPhone 11 op € 789,-. Mag jij mij vertellen wat jij een fijnere instap prijs vind voor een mobiel voor je puber…

Inzicht in wat je puber doet op de telefoon

Dit kan eigenlijk met de iPhone 11 ook, maar ook zeker met de iPhone SE. Je kunt namelijk heel fijn inzicht krijgen in het gebruik van het apparaat. Via schermgebruik kun je precies zien hoeveel jouw puber waarmee doet. Erg fijn, en weet je… Het is ook niet perse erg dat een puber veel online is, maar soms is het wel fijn om te weten wat ze dan eigenlijk doen. Of wat ze uitvreten.

Meer lezen over telefoons en scherm gebruik bij kinderen en pubers??

Natuurlijk valt er nog veel meer te zeggen over pubers en kinderen en hun schermpjes. Gelukkig schreef ik daar al wel een aantal andere blogs over… Je kunt ze vinden door de zoekbalk te gebruiken, of via onderstaande berichten eens verder te lezen.