Je kunt eigenlijk bijna niet meer zonder. Een (smart) phone. Maar met kids is het hebben van een telefoon altijd net een beetje lastiger, dan toen je nog alleen was. Want welk kind vraagt er nou niet om op jouw telefoon te mogen. Of het nou een YouTube filmpje is, dat ze willen bekijken (hello baby shark fettish) of ‘even’ een spelletje willen doen. Kids willen gewoon óók even met jouw geliefde bezit spelen. En dan is het hebben van een goed hoesje eigenlijk wel echt een must. Want anders zit je voor je het weet met allerlei krassen of nog erger, barsten in het scherm.

Telefoon hoesjes, de beste vriend van je smartphone

Ik vind het altijd wel wonderlijk dat de jongeren die ik ken bijna altijd met dikke barsten en krassen op hun scherm rondlopen. Want ja, laten vallen, oeps. En mijn telefoon ziet er nog altijd perfect uit (zelfs met vier grijpgrage paar handjes). Hoe dat kan? Heel simpel… Mij maakt het niet uit dat mijn telefoon een paar milimeter dikker is door een goed hoesjes. Ik ben geen puberende tiener die ‘echt niet met een hoesje’ gaat lopen. Want dat is niet zo bedoeld, en zo zie je het design niet meer en…. Ach ja, je leest het al. Ik ben niet zo super trend gevoelig, en niet echt bang voor de mening van anderen.

Dat ik al mijn berichtjes gewoon kan lezen, zonder dat het code taal lijkt te worden door alle barsten, en Instagram foto’s gewoon kan zien zonder verstoord te raken door krassen, vind ik toch echt veel belangrijker. En jij vast ook!

Duurzame telefoonhoesjes

Mijn grootste advies is altijd dat als je een (nieuwe) telefoon koopt, je ook gelijk het hoesje aanschaft. Zo doodzonde om gelijk de eerste dag al dat ding te laten vallen, en de telefoon daarmee niet meer nieuw lijkt. Je zult niet de eerste zijn…

Gelukkig bestaan er naast duizenden soorten plastic hoesjes ook duurzame telefoonhoesjes! Whoop whoop. Je hoeft dus echt niet als een kluizenaar te leven en geen smartphone te hebben, als milieubewuste ouder. Maar je kunt gewoon even kijken naar goede hoesjes, met een groen verhaal.

Zoek je bijvoorbeeld een beschermhoesje voor de Samsung Galaxy A51?! Dan kun je een houten hoesje (vaak gemaakt van bamboe, wat heel snel groeit en daardoor vrij duurzaam is) aanschaffen. Of een FairCase. Bewust opvoeden is natuurlijk niet alleen maar groener leven, maar ook bewuster zijn van het feit dat jouw spulletjes ergens gemaakt worden. En onder welke omstandigheden wordt jouw telefoonhoesje gemaakt?

Kies voor een minder trend onderhevig hoesje

Je snapt wel dat als je bewust bezig bent, dat je dan ook minder snel voor echte trends zult kiezen. Waarom? Omdat je met trends altijd gevoelig zult zijn voor het ‘moeten’ kopen van nieuwe spulletjes. En dat is helemaal niet zo als je kiest voor stijlvolle en tijdloze designs. Zelf vind ik mijn iPhone helemaal fantastisch qua design, en zou ik een telefoonhoesje daar een beetje afbreuk aan vinden doen. Daarom koos ik voor een mooi transparant hoesje.

Ben jij minder blij met het uiterlijk van je telefoon, dan kun je kiezen voor een simpel design waar je ook over 2 jaar nog blij mee bent. Minder kopen is minder plastic gebruiken, is minder belastend voor het milieu, is beter voor iedereen!

Interessant voor jou