Wat is nou speelgoed dat leuk is voor jongens en meisjes, vanaf een jaar of twee, die hun uitdaagt om te leren, te spelen, verhalen te verzinnen en samen te werken. Mijn enige goede antwoord is een kinderkeuken! Want welke peuter wil er nou niet op papa of mama lijken, alles nadoen en het liefste met alles helpen? De meeste kids tussen de twee en vier jaar helpen graag in de keuken, met de was en lopen constant rondjes om je heen te draaien om te zien wat je allemaal doet. Hoe tof is het dan als je mama gelijk kan nadoen in je eigen keukentje! Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar houten keukentjes, gemaakt van duurzamer materiaal, mooie houten accessoires, of gemaakt van vilt of pluche, in plaats van plastic. En omdat je misschien niet weet hoe prachtig en mooi kinderkeukentjes van hout kunnen zijn, laten we vandaag vijf prachtige speelkeukentjes zien, die tot je kids verbeelding spreken!

Hoek keukentje met koperen accessoires

Hoe mooi is dit keuken(tje) ?! De handige hoekopstelling geeft dat deze grote keuken niet al te veel in de weg staat, en dat je er met gemak met twee tot vier kinderen tegelijk in kunt spelen. Een leuk behangetje op de achtergrond, en draadstalen manden, waardoor je al het eten goed kunt zien. Met de rekken zou je ook prima winkeltje kunnen spelen. Zo kunnen de kids nog boodschappen doen voor ze gaan koken ook.

Moderne Ikea keuken

Dit is de klassieker van Ikea. Zelf hebben we ook dit keukentje in huis, alleen ziet ie er een stuk simpeler uit. Maar hoe gaaf is het moderne behangetje op de achterwand, de gouden handgrepen, kraan en wasbak! Zo lijkt het toch al heel wat anders dan de simpele versie. O, had je de marmeren keukenblad al gezien? Gemaakt met mooi plak plastic waardoor de keuken al stukken duurder lijkt!

Kleurrijk en geometrisch Ikea keukentje

Houd je van wat meer kleur (ah, dan had je misschien normaal gesproken gekozen voor een plastic keuken, dus lees gauw verder, want je hebt ook genoeg kleurrijke houten kinderkeukens)? Dan is deze Ikea hack echt iets voor jou. De deurtjes zijn blauw gespoten, er zijn andere handvaten opgezet, en de achterwand kreeg prachtige geometrische vormen. Kleurrijk, speels en ook zeker heel geschikt voor stoere jongens (en meisjes).

Scandinavisch huisje met keuken

Wauwww, dit keukentje is verreweg mijn favoriet. Maar heel eerlijk is dat niet want ik heb gewoon een zwak voor huisjes. Bedhuisjes, speelhuisjes, geverfde huisjes op een muur. Dit huisje is ontzettend simpel om te maken maar geeft het onderste gedeelte van het Ikea keukentje zo’n andere look! Wat meer… huiselijk 😉

Een ‘net echt’  keukentje van Ikea

Dit keukentje is net echt. Een mini versie van wat er misschien wel bij jullie in huis is ingebouwd. Een backsplash met subway-tegels, gouden accentent en een houten aanrechtblad (die hebben wij ook!).

Door het keukentje niet helemaal vol te stouwen met eet speelgoed is er ruimte zat voor verbeelding en zelf verzonnen spel. Een paar kleine kopjes en schoteltjes, een plantje en het is net als ‘mama’s ‘ keuken.

 

Hebben jouw kids ook al een speelkeukentje? En tot hoe oud speelde ze ermee? Mijn favoriet is dus het Scandinavische speelhuis keukentje.. Wat is jouw favoriet?


Dit bericht bevat gesponsorde inhoud