Wat een medelijden heb ik met iedereen in Ede die nu zonder gas, en dus VERWARMING zitten! Even serieus! Je kunt toch niet al drie dagen in de kou zitten, of nog erger, koud douchen, whaaah. Je zou mij ergens kunnen wegstoppen. Ik ben namelijk echt een gezelligheidsmens dat niet goed tegen kou kan. Of nog erger, kou en regen. Daarom bedacht ik dat het hoog tijd werd om met jullie te delen hoe je warm en knus de winter kunt doorkomen. Voor alle ijsklontjes onder ons (count me in!) . Dus kom maar door met die dekens en een lekker haardvuurtje, onze vijf tips voor een warme knusse winter

1. Een kerstboom

Huh?! Ja echt, mijn eerste tip is, keep that Christmas Tree. Ik ben alleen bang dat ik voor de meeste deze tip te laat geef, omdat er echt mensen bestaan die ‘derde’ Kerstdag de boom het huis uit doen ( :-O ) Maar even serieus. Een kerstboom geeft zoveel sfeer en warmte en gezelligheid. Onze kids willen het liefst in september de boom al opzetten, en hem laten staan tot eind mei. Doen we natuurlijk niet, maar zodra ons Sint Nicolaasje het land uit is, staat ie, en hij gaat vaak pas rond mijn verjaardag (eind februari) weer weg. De kleine lichtjes, de  versiering, het gevoel… Dat geeft ons een warm huisje.

2. Spelen met de thermostaat

Wij zijn helaas nog niet in bezit van een prachtige zeldenkende thermostaat, en ik denk dat de meeste mensen in Nederland daar ook nog niet van mee genieten. Dat betekent dat ik zelf slim met onze thermostaat moet omgaan. Dus ’s nachts gaat hij op 19 graden, en ’s ochtends vroeg zet ik hem op 19,5.

We hebben vloerverwarming dus dat betekent dat het niet super snel warm wordt. Maar boven staat de verwarming dan wel lekker heet te worden. Dus heel veel hoger hoeft het niet. Maar dan tegen het eind van de middag, begin van de avond zet ik hem op 20. Dan slaat de boel weer even aan, en wordt het nog heel even lekker warm.

Nu hebben wij een koophuis met eigen cv ketel, maar binnenkort moeten we misschien een nieuwe aanschaffen. Ik heb even gekeken bij Holland Warmte naar deze Remeha cv ketel, misschien dat dat een goede optie is. We gaan dan waarschijnlijk ook thermostaatknoppen (als ik het goed zeg) kopen. Zo kun je zeg maar per kamer bepalen hoe warm het moet worden. Nu blijft de verwarming boven namelijk maar aanslaan, zolang het beneden niet warm genoeg is. Maar die kleine kamers boven zijn dan bijna een sauna. Dus als iemand nog een goede tip heeft.

3. Koppen thee en warme chocolademelk

Ik leef op thee, speciaal in de winter. Zodra ik het koud heb, gaat de waterkoker aan en kan ik niet wachten even van binnen lekker opgewarmd te worden. Kruidenthee meestal, omdat dit niet zoveel cafeïne bevat. En als de kinderen door de ijskou en vieze motregen naar huis moeten lopen, maak ik lekker warme chocolademelk met slagroom (#nietgezondwellekker) voor ze.

4. Dansen met je kids

Jaa als ik het koud heb dan doen we een muziekje aan en gaan we keihard dansen. Geen ingewikkelde K3 pasjes op 10.000 luchtballonnen, maar gewoon. Lekker doen wat we willen. De ene ligt ‘breakdancend’ op de grond te draaien en de ander staat op haar teentje de ballerina uit te hangen. En ik… ik doe maar gewoon wat, als ik maar warmer wordt! Haha, ik vind het dus echt de ideale oplossing voor kou en we hebben zo ook nog iets leuks om samen te doen.

5. Chillen in een berg dekens

Je kent het vast wel, net na de vakantie zijn de kids na een lange schooldag toch wat vervelend. Of misschien is vervelend niet het juiste woord, maar ‘uit hun hum’ een betere omschrijving. Dus af en toe besluit ik maar gewoon dat ze even moeten uitrusten. Ze in bed gooien gaat op hun leeftijd niet echt meer, of ze moeten echt doodmoe zijn. Dus ik pak dan al onze zachte fluffy dekens en gaan we met zijn drieën op de bank chillen in een berg dekens. De kinderen maken er een soort holletje van en ik probeer tussen de armen en benen een plek te vinden 😉

Wat is jouw ultieme warmte tip?! Let me know, want ik probeer graag nieuwe dingen uit om het warm te hebben in de winter.

 

 

© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud