Gastblogger Martine ging vorige week donderdag naar de speciale voorvertoning van Disney’s nieuwste film ‘Alice Through The Looking Glass’. Deze nieuwe versie van Alice in Wonderland (met onder andere Johnny Depp) is zeker iets voor Coole Ouders! Bekijk hier de trailer en de review

Martine:
Vanmorgen was het zover; met een select gezelschap mochten wij de film “Alice Through the Looking Glass” bekijken. Dit is het vervolg op de populaire film Alice in Wonderland uit 2010. Graag vertel ik je wat ik er van vond!

Alice Through the Looking Glass betekent in het Nederlands ‘Alice door de spiegel’ en dat is er ook precies wat er met Alice gebeurd. De afgelopen jaren was ze kapitein van het schip ‘Wonder’, net  als haar vader was. Nu gaat ze door de spiegel terug naar Wonderland. Daar hebben ze haar hulp nodig; ze moet Mad Matter redden. Hij wordt getergd doordat zijn familie er niet meer is. Hij kan het niet accepteren en is er van overtuigd dat ze nog leven. Als Alice zegt dat het onmogelijk is om ze terug te halen, valt hij in een nog dieper gat.

alice-new-trailer-727Daarom besluit Alice dat ze hem moet helpen en ze gaat naar Tijd, de man die verantwoordelijk is voor alle tijd in het land. Ze wil terug naar het verleden om de familie van Mad Hatter te redden, en hiervoor ‘leent’ Alice de Chronosphere, maar ook de Red Queen wil hiermee terug naar het verleden.

Als Alice in het verleden komt, ontmoet ze haar vrienden en begrijpt ze beter wat er gebeurd is en waarom ze zo zijn. Tijd waarschuwt haar dat ze de tijd niet kan veranderen, maar daar laat ze zich natuurlijk niet door tegenhouden.  De vraag is of ze het op tijd van de Chronosphere red; zodat ze het weer goed kan maken met haar moeder.

Alice Through the Looking Glass is weer een feest om naar te kijken; aan elk detail is gedacht. Zo heeft Tijd een schitterende omgeving met allemaal handklokken, waarmee hij beslist wanneer het iemands tijd is geweest. Zijn hart is ook een klok en zijn volgelingen zijn allemaal kleine wezentjes, die hij seconden noemt. Samen vormen ze minuten en uren; lastig om uit te leggen, maar geweldig om te zien!

Ook zijn er veel grappige verwijzingen richting tijd in: gezegden zoals ‘Race tegen de klok’ en ‘Iedere seconden telt’ moet je in deze film heel letterlijk nemen!

De film wordt natuurlijk compleet gemaakt door de cast. Johnny Depp is weer van de partij met een prachtige rol als Mad Hatter, Alice wordt weer gespeeld  door Mia Wasikowska en Anne Hathaway speelt de White Queen.  De rol van de Red Queen wordt weer gespeeld door Helena Bonham Carter, echt een schitterende rol! In de film gaan we natuurlijk terug naar het verleden en hierdoor krijg je echt een beter beeld van haar. Een onverwachte wending voor mij. Sacha Baron Cohen speelt Time in de film; ook op een heerlijke manier.

Conclusief; wat een heerlijke film om naar te kijken…wat mij betreft zeker een aanrader!