What?! Ja ik weet het! De IKEA Family heeft zoveel fijne voordelen. Je kunt er gratis luiers krijgen, je ontbijt er voor maar één euro, en je kunt je kids een uur gratis laten spelen in een indoorspeeltuin. O en dan heb ik het nog niet gehad over de gratis koffie en thee toch? Nou nu wel dus. Een uurtje ongestoord een boek lezen in het restaurant onder het genot van een lekker hete kop thee. En toch… toch was ik gisteravond toen we naar de IKEA gingen voor een (goedkoop  😉  ) diner een beetje teleurgesteld. En dit is waarom…

Gratis baby voeding, verleden tijd

Oh wat was dat handig. Vroeger (ik denk een jaar geleden) kon je bij je bestelling een gratis potje babyvoeding (fruit of een warme hap) krijgen. Top idee! En om allerlei fraude tegen te gaan, moesten de caissières wel het deksel eraf halen en innemen. Oftewel, het potje kon niet mee naar huis, maar moest in het restaurant worden opgegeten. Geen probleem en wat eens service! Het was zelfs biologisch. En de IKEA is op de gezondere toer. Geen gratis frisdranken meer, maar wel bruisend fruitwater. dat je kunt bijvullen tot je een ons weegt. Dus die biologische potjes babyvoeding waren een echte aanwinst. Maar toen ik gisteren kwam waren de gratis potjes babyvoeding verleden tijd…

Géén babyvoeding meer te koop

Dat het niet meer gratis is kon ik misschien nog wel begrijpen. Wie weet waren er toch teveel moeders die daar mooi misbruik gebruik van maakten. En ja, ook Ikea zal wel last hebben van de crisis. Maar toen kwam het nieuws dat er helemaal geen babyvoeding in het restaurant was. Geen gratis voeding, maar ook geen betaalde babyvoeding. De IKEA Family heeft baby’s dus een beetje buitengesloten. Het enige wat onze dochter van 8 maanden nu kon eten, was een bakje aardappelpuree (al vraag ik me af of dat niet veel te zout was) voor € 1,25. Geen groenten, geen vlees. Alleen saaie aardappelpuree. Dat onze grotere kids lekker aan het smikkelen waren van het (wat mij betreft) verbeterde kindermenu was dan wel weer fijn. Maar toch, het stak een beetje. Dat je geen gratis babyvoeding meer geeft, dat is nog te begrijpen en hooguit vervelend als je niet op kosten had gerekend.

Maar babyvoeding helemaal uit het assortiment halen, zonder enige vervanging vind ik persoonlijk not done. Het gevoel dat onze baby niet meer welkom was in de IKEA Family.

Daarom hoop en pleit ik toch eigenlijk voor in ieder geval betaalde babyvoeding. Gratis is niet eens mijn streven. Als ik maar gewoon naar de IKEA kan gaan en niets extra’s hoef mee te nemen. Dat ik na een dagje shoppen kan besluiten er te blijven eten, en niet noodgedwongen toch naar huis moet, omdat er geen voeding is voor babylief.

En jij?! Wist jij dat er helemaal geen babyvoeding meer verkrijgbaar was? Zou jij ook gewoon willen betalen voor de voeding, of moet het persé gratis zijn?! Let me know en wie weet komt de babyvoeding toch binnenkort weer in het restaurant assortiment.