Baby’s niet meer zo welkom bij Ikea Family

25 januari 2017

What?! Ja ik weet het! De IKEA Family heeft zoveel fijne voordelen. Je kunt er gratis luiers krijgen, je ontbijt er voor maar één euro, en je kunt je kids een uur gratis laten spelen in een indoorspeeltuin. O en dan heb ik het nog niet gehad over de gratis koffie en thee toch? Nou nu wel dus. Een uurtje ongestoord een boek lezen in het restaurant onder het genot van een lekker hete kop thee. En toch… toch was ik gisteravond toen we naar de IKEA gingen voor een (goedkoop  😉  ) diner een beetje teleurgesteld. En dit is waarom…

Gratis baby voeding, verleden tijd

Oh wat was dat handig. Vroeger (ik denk een jaar geleden) kon je bij je bestelling een gratis potje babyvoeding (fruit of een warme hap) krijgen. Top idee! En om allerlei fraude tegen te gaan, moesten de caissières wel het deksel eraf halen en innemen. Oftewel, het potje kon niet mee naar huis, maar moest in het restaurant worden opgegeten. Geen probleem en wat eens service! Het was zelfs biologisch. En de IKEA is op de gezondere toer. Geen gratis frisdranken meer, maar wel bruisend fruitwater. dat je kunt bijvullen tot je een ons weegt. Dus die biologische potjes babyvoeding waren een echte aanwinst. Maar toen ik gisteren kwam waren de gratis potjes babyvoeding verleden tijd…

Géén babyvoeding meer te koop

Dat het niet meer gratis is kon ik misschien nog wel begrijpen. Wie weet waren er toch teveel moeders die daar mooi misbruik gebruik van maakten. En ja, ook Ikea zal wel last hebben van de crisis. Maar toen kwam het nieuws dat er helemaal geen babyvoeding in het restaurant was. Geen gratis voeding, maar ook geen betaalde babyvoeding. De IKEA Family heeft baby’s dus een beetje buitengesloten. Het enige wat onze dochter van 8 maanden nu kon eten, was een bakje aardappelpuree (al vraag ik me af of dat niet veel te zout was) voor € 1,25. Geen groenten, geen vlees. Alleen saaie aardappelpuree. Dat onze grotere kids lekker aan het smikkelen waren van het (wat mij betreft) verbeterde kindermenu was dan wel weer fijn. Maar toch, het stak een beetje. Dat je geen gratis babyvoeding meer geeft, dat is nog te begrijpen en hooguit vervelend als je niet op kosten had gerekend.

Maar babyvoeding helemaal uit het assortiment halen, zonder enige vervanging vind ik persoonlijk not done. Het gevoel dat onze baby niet meer welkom was in de IKEA Family.

Daarom hoop en pleit ik toch eigenlijk voor in ieder geval betaalde babyvoeding. Gratis is niet eens mijn streven. Als ik maar gewoon naar de IKEA kan gaan en niets extra’s hoef mee te nemen. Dat ik na een dagje shoppen kan besluiten er te blijven eten, en niet noodgedwongen toch naar huis moet, omdat er geen voeding is voor babylief.

En jij?! Wist jij dat er helemaal geen babyvoeding meer verkrijgbaar was? Zou jij ook gewoon willen betalen voor de voeding, of moet het persé gratis zijn?! Let me know en wie weet komt de babyvoeding toch binnenkort weer in het restaurant assortiment.

11 reacties op “Baby’s niet meer zo welkom bij Ikea Family”

 1. Mirjam schreef:

  Ik wist niet eens dat het er eerst wel verkrijgbaar was, laat staan gratis haha.. Ik nam het altijd zelf mee als we ergens heen gingen en ik verwacht dat eigenlijk ook niet van een restaurant. Maar als ze het eerst wel hadden en zelfs gratis, is het wel heel gek dat ze nu helemaal niks meer hebben!
  Mirjam onlangs geplaatst…De Nationale Voorleesdagen 2017 | Het complete overzichtMy Profile

 2. Patricia schreef:

  Gek hè dat ze dan niets meer hebben. Was het ook niet toevallig op of gewoon niets meer in assortiment?
  Patricia onlangs geplaatst…Positiekleding… is dat nu echt nodig?My Profile

 3. Jess schreef:

  Ik wist niet dat het kon, maar wat een gedoe. Zeker een winkel als IKEA zou hier op moeten inspelen. Hopelijk krijgen ze genoeg tegenwind!

 4. astridmucaj schreef:

  Gewoon helemaal niet eens in het assortiment. Als het op was, was er nog een beetje begrip. Maar helemaal uit het assortiment. Jammer hoor.

 5. Volgmama schreef:

  Jeetje wat slecht. Dit had ik niet verwacht van de Ikea. Ik had meestal wel altijd fruitpotjes in de tas voor dit soort probleempjes.
  Volgmama onlangs geplaatst…Er was eens.. een VTech Magisch Koninkrijk KasteelMy Profile

 6. Claudia schreef:

  Ik zag afgelopen woensdag bij de Ikea in Delft de babyvoeding nog gewoon staan. Bij het fruit/broodjes schap, en volgens mij ook nog op een andere plek. Naar welke Ikea ben jij geweest?

 7. astridmucaj schreef:

  Groningen. Maar zouden ze dan per vestiging andere dingen hebben? Lijkt me dan helemaal onhandig zeg!

 8. Vlijtig Liesje schreef:

  Nou ben ik wel heel nieuwsgierig waarom Ikea de babyvoeding heeft weggedaan zeg!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Virtual hug oftewel een virtuele knuffel : )My Profile

 9. stoere papa schreef:

  http://www.ikea.com/nl/nl/store/groningen/food

  staat nog steeds dat babyvoeding is gratis…
  iemand heeft tegen je gelogen…

 10. astridmucaj schreef:

  Wauw, dat had ik op de mobiele website nog niet gevonden… Even een belletje naar de Ikea nu

 11. stoere papa schreef:

  en wat heeft Ikea gezegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge