Dat Finse kinderen van de regering een doos krijgen met daarin allerlei baby benodigdheden, wist je misschien al wel. Maar vanaf deze maand krijgen moeders in het ziekenhuis (in Temple) bij de geboorte van hun baby, een kartonnen doos mee. Hier zitten niet alleen maar wat ‘baby essentials’ in, maar het is veel meer, volgens de doktoren in het ziekenhuis.

Co-sleepen wel héél erg hot in Philadelphia

Dat co-sleepen in Nederland steeds meer in is, dat weten we allemaal. Maar in Philadelphia slapen bijna alle ouders samen met hun kinderen. Dit baart het ziekenhuis zorgen, omdat het samen slapen niet goed zou gebeuren. Steeds vaker krijgen zij te maken met baby’s met wiegendood.

De doos zou dus een life safer moeten worden. Zo hebben alle ouders, rijk, arm, jong, oud, goed voorgelicht of juist helemaal niet, altijd zodra ze het ziekenhuis verlaten een veilig bedje. De jonge baby’s worden vanaf dag 1 in hun eigen ‘bedje’ gelegd en hebben zo een aanzienlijk grotere kans op veilig slapen, en verminderde kans op wiegendood.

Ook zit er in de doos informatie over het veilig samen slapen. Tot grote verbazing van het ziekenhuis, word de kartonnen doos heel goed ontvangen! Wat vind jij? Nederlandse moeders ook een kartonnen doos meegeven na de bevalling?

Zou jij jouw kind in een zo’n levensreddende doos laten slapen?

babybox