Heb je ook binnenkort een babyshower? Hier was een vriendin alweer 30 weken zwanger en hadden we een super leuke Jip & Janneke babyshower. Super hip thema en mooie kleuren (zwart wit (!) ) om iets leuks mee te doen. Niet alleen een dresscode maar ook het cadeautje paste ik helemaal aan. Het eerste plan was om een leuk zwart wit setje te bestellen in één van de meest hippe webshops (die op Instagram echt ontzettend goed vertegenwoordigd zijn). Maar wat is er nou leuker dan een zelfgemaakt cadeautje.
Helaas nog niet mijn (nog te ontdekken) naaitalent kunnen gebruiken, dus moest het iets met papier worden. Gelukkig heb ik altijd wat Calvé potten (niet gesponsord, hahaha) of rode kool potten in de kast staan, die leeg en schoongemaakt zijn. Je weet maar nooit. Hoog tijd om eens deze leuke babyshower DIY ‘Mama To Be’ – Mason Jar te maken voor de aanstaande mama.

Mama To Be Cadeautjes

Allereerst moet je natuurlijk wat leuke cadeautjes vinden die in de pot passen. Daar had ik me wel even op verkeken, want zelfs de grootste mayonaise pot heeft maar beperkte ruimte. Dus dit is wat ik erin heb gestopt, iets kleins voor mama en voor baby.

  • twee longsleeves voor baby
  • 2 gezichtsmaskers voor mama
  • 3 zakjes ontspanningsthee
  • 2 andere zakjes thee (voor tijdens de nachtvoedingen)
  • een mini shampoo en bodylotion voor een lekkere douche na de bevalling
  • een mini crème (bij tepelkloofjes)

IMG_1259

Zoals je ziet kan er niet zo heel veel in. Ik had er graag nog wat extra cadeau’s in gestopt, maar wat niet past dat past niet. Mocht ik een volgende keer nog een Mama Mason Jar maken, dan koop ik in een winkel een grote weckpot of een mega mason jar.

IMG_1261

Babyshower DIY stappenplan

Je hebt allereerst een mason jar (luxe woord voor glazen pot) nodig. Ik gebruikte dus een grote pot van Calvé. Cadeautjes voor mama en baby die in de pot passen zijn ook een must. Daarnaast een leuk lintje, wat maskingtape, en een paar leuke labels.IMG_1262

Met een klein beetje creativiteit en proberen kun je met PicMonkey (of Canva) snel zelf labels maken. Ik koos voor een stervormig label op het deksel, en een ‘ouderwets’ label voor om de pot.IMG_1263

Eerlijk is eerlijk. Het label waarop ‘Mama To Be Mason Jar’ staat is iets groter uitgevallen dan verwacht. Omdat het een last minute cadeau was heb ik het maar zo gelaten, het had ook wel weer wat stoers zo’n groot zwart plakkaat.

IMG_1264

Omdat er wat weinig tijd was voor deze DIY was er ook geen tijd om het deksel te verven. Gelukkig loste het label veel op, maar op de randjes van het deksel stond nog steeds het mayonaise merk te pronken. Stukje zwart witte maskingtape en ook dat was opgelost!

Heb jij ook wel eens zelf een cadeau gemaakt voor een babyshower?