Vanaf hoeveel kinderen heb je een groot gezin? Drie of vier? Ik vind dat je met drie kids al een groter gezin hebt, en nu we onze vierde verwachten vind ik helemaal dat we thuishoren in de categorie ‘grote gezinnen’. En daarbij hoort ook een huis dat grote gezinnen past. We hebben nu een ‘gewoon’ hoekhuis met drie slaapkamers, een badkamer en een zolder. Maar daar komt dit jaar verandering in. We gaan namelijk de badkamer renoveren, en de zolder aanpakken, zodat daar twee extra slaapkamers komen, en een plek voor een kantoor, en een aantal nieuwe meubels. Maar vooral de badkamer opnieuw geeft wat uitdagingen en dingen waar we over na moesten denken. En vandaag deel ik mijn gedachtes met je, om eens te zien wat nou echt de musthaves zijn voor een groot gezin!

Een bad, een douche of allebei?

We hebben in onze ‘oude badkamer’ alleen een soort inloop douche. Op zich is dat helemaal prima, maar de kids die houden ontzettend veel van in bad gaan, en het baby badje wordt echt te klein voor de oudste twee. Een bad vond ik in de nieuwe badkamer dus eigenlijk wel een musthave. Helemaal omdat je dan meerdere kids tegelijk schoon kunt krijgen (de meiden allebei tegelijk, en dan zoonlief daarna nog eventjes). Even lekker spelen en badderen voor het slapen gaan, in plaats van onder de stralen van een douche, waar ze eigenlijk nog steeds een beetje een hekel aan hebben. Maar ja, met het plaatsen van een bad heb je geen ruimte meer voor een douche. Tenminste bij de meeste mensen. Ik wilde alleen absoluut niet in bad douchen, wat ook een optie is. Maar ik vind het altijd veel te glibberig, en je moet om te douchen elke keer over de badrand stappen. Nu is dat normaal gesproken helemaal geen enkel probleem, maar nu ik steeds meer zwanger ben zijn dat capriolen die ik niet teveel moet uithalen. Ik sta het liefst gewoon stevig op de grond.

Genoeg bewegingsruimte

We hebben dus gekozen voor een inloopdouche en een bad. Om zoveel mogelijk ruimte te besparen hebben we gekozen voor een douche cabine van Sealskin die twee deuren heeft. De deuren kun je naar buiten opendoen, maar ook naar binnen vouwen. Zo creëer je dus vrij simpel toch extra loop ruimte. Want als je de douche niet gebruikt vouw je de deuren gewoon naar binnen. Een douche en een bad komen er dus in ons huis. Ik kan niet wachten!

Maar met een groot gezin met kids vind ik een inloopdouche of douchecabine die open kan een must. Zo kun je gemakkelijk je kids helpen, sta je niet opgepropt in een klein hokje. Heb je dus meerdere kids, zorg dan voor een ruimte waar je gemakkelijk kunt douchen en kunt bijspringen met het wassen van haren etc.

Ook hebben we besloten de hangende wc schuin te plaatsen in de hoek, in plaats van rechtdoor. Zo zit je niet met je benen tegen het badkamer meubel aan, en is er genoeg plek om de benen te strekken  😉 Ook kun je kiezen voor een kleinere wc pot. Ja ze bestaan echt. In plaats van de gebruikelijke 52 centimeter pot, heb je ze ook een aantal centimeters kleiner. Het lijkt misschien niets zeggend, maar het geeft toch wat extra bewegingsruimte.

Genoeg opbergruimte

Met veel kids heb je ook veel spullen, handdoeken, washandjes en badspeelgoed. Om nog maar niet te spreken over tandenborstels, shampoo’s en andere benodigdheden. We hebben nu in de badkamer langs de lange muur een soort rand zitten waar ik allerlei mandjes op kan zetten, en waar alle handdoeken en washandjes op liggen. Ideaal, maar die rand verdwijnt! Tijd voor een mooi badkamermeubel waar alles, of in ieder geval een groot gedeelte, in past.

Alle tandenborstels en tandpasta bij elkaar, geen gedoe meer met verloren elastiekjes en nog meer troep. Dus een organize systeem is ook geen overbodige luxe. Om alles maar in de lades te stoppen helpt ook niet. Dus zorg voor een opbergsysteem in de lades zodat je alles in één oogopslag kunt zien, en dus ook vinden.

Daarom bedacht ik om een spiegelkast te kopen. In plaats van alleen een spiegel op te hangen, gebruik ik de spiegel gelijk als extra opbergruimte. Voor alle medicijnen, crème’s en andere cosmetica op te bergen waar geen kleine kinderhandjes aan mogen zitten. Zo is het dus echt heel fijn, want ik heb gelijk alle gevaarlijke spullen uit bereik van de kids, en kan zo mijn eigen spulletjes kwijt op een plek waar niemand anders bij kan (behalve manlief dan). 

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige meubels die je in badkamers kwijt kunt, zoals lange hangkasten en andere opbergers, maar daar is voor ons geen plek meer voor. Maar opbergruimte en het nadenken over hoe je de badkamer inricht is key.

 

 

 

 

 

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud