Helaas zijn er steeds minder gezinnen die geld hebben om op vakantie te gaan. Geld voor extra uitjes als deze is er gewoonweg niet (meer). En dat is hartstikke zonde want je kunt zelfs met een (groot) gezin heel gemakkelijk geld besparen. Misschien niet hele grote bedragen maar als je alle kleine besparingen bij elkaar optelt, dan kom je vaak toch al een heel eind. En daarom vandaag de beste (be)spaartips voor gezinnen, zodat jij ook deze vakantie nog wat extra’s hebt.

Samen badderen

Vroeger was het super normaal dat je allemaal in één bad ging. Niet perse allemaal tegelijk, maar wel allemaal in hetzelfde water. Stel dat jij je vier kids elke avond in bad stopt. En vanaf nu in plaats van elk kind nieuw water te geven, ze in het zelfde water stopt….. dan bespaar je jezelf 21 volle badkuipen water PER WEEK. Reken jij maar uit wat je winst is op een jaar!

Energie besparen door meer buiten te zijn

Buiten spelen is niet alleen gezonder maar ook goedkoper. Door niet binnen te zijn bespaar je licht, gas, elektra en dus ook kosten. Buiten zijn is dus niet alleen maar leuk voor kinderen maar ook beter voor je portemonnee.

Energiekosten vergelijken

Door in ieder geval één keer per jaar je energie kosten te vergelijken kun je veel geld besparen. Zo zijn er vaak energie aanbiedingen waardoor je misschien toch beter van huidige energieleverancier kunt wisselen.

Old school afwassen

Heb jij ook een vaatwasser die regelmatig draait? Doe een keer de vaat met de hand. Wij moesten dit als kids heel vaak doen, maar eigenlijk is er niks mis mee om dat te blijven doen. Wij draaien nu met een gezin van zes maar twee tot drie keer per week een vaatwas. De rest doe ik tussendoor met de hand. Reken maar dat je daar geld mee bespaart.

Neem de fiets in plaats van de auto

Hoe makkelijk het soms ook is. De auto kost nogal wat. Een volle tank is voor ons bijna €70,- en daarmee een beste kostenpost. Door regelmatig de fiets te gebruiken of zelfs de benenwagen voor de kortere afstanden, vermijd je de auto en dus de benzine kosten.

Mocht je dan toch echt perse nu wat extras willen hebben, dan kun je altijd nog geld lenen op overstappen.nl