(door Sanne) Ik ben Sanne (34), samenwonend met mijn vriend en zijn dochter en zelf ook nog in het bezit van een appartement die ik deels verhuur. Toen mijn vriend zijn huis kocht een aantal jaar geleden, hebben we bewust samen de inrichting gekozen, omdat ik me er immers ook thuis moest gaan voelen (ja, lief!). En omdat je daar wat mij betreft nooit klaar mee bent, blijf ik vaak rommelen in huis en laat ik me inspireren door de trends door de jaren heen en wat zowel mijn vriend en mijzelf daarin het meeste aanspreekt. Zo wilde mijn vriend heel graag een industriële uitstraling binnenshuis, terwijl ik daarin ook wat warmte wilde brengen. Ook hou ik van het gebruik maken van veel natuurlijk licht en wil ik in huis graag tot rust kunnen komen. Je zult bij ons niet allerlei tierelantijnen aantreffen, maar hebben eerder de wat minimalistische insteek.

Special clothes need a special room! 
Mijn eigen ‘favoriete-kleding-hoekje’. Zo eenvoudig, maar zo leuk om het op deze manier een ereplekje te kunnen geven.

De combinatie van onze smaken is al met al helemaal naar onze beider smaak geworden. Zo kwam er op de gehele benedenverdieping een grijze marmoleum vloer. Kennen jullie dat nog van vroeger, waar dat vrijwel in alle scholen lag en ligt? Er lopen slechts twee onopvallende naden door het huis, waardoor het net één geheel lijkt! De andere optie was een betonnen vloer te nemen, maar dit vonden we uiteindelijk te kil ogen.

De hal, waarin het jute kleed het geheel wat contrast geeft, maar het wel de strakke look blijft uitstralen wat mij betreft!

Het marmoleum blijkt ook echt super praktisch te zijn! Makkelijk schoon te houden en vanwege het natuurlijke materiaal waarvan het is gemaakt ook heel duurzaam. Blij mee dus!

Mooi grijs is niet saai! 
Het hert aan de muur vond bij toeval. Ben dol op de kleuren die in deze ruimte extra opvallen.

Voor het speelse effect hebben we in de keuken en het toilet gekozen voor Portugese tegels. Op dat gebied komt dan vooral mijn stijl naar voren, alhoewel het niet moeilijk bleek mijn vriend hiervoor te paaien! Ook hij was er snel van gecharmeerd en zo vonden we tegels naar onze smaak in de grijstinten die in het verdere huis ook terugkomen. Doordat de keuken verder vrij strak is, komen de tegels naar mijn idee extra goed tot hun recht en kan ik me niet voorstellen daar gauw op uitgekeken te raken!

Recent ben ik begonnen onze slaapkamer en de logeerkamer op de bovenverdieping aan te pakken. We hadden daar nog niet uitgebreid in geïnvesteerd en daar vond ik het inmiddels wel tijd voor!


Wat ik zo ontzettend leuk en een uitdaging vind, is om het meubilair en de accessoires niet bij de bekende winkels te scoren, maar door per ongeluk tussendoor in de onbekendere winkels tegen de allerleukste dingen aan te lopen.

Of om zelf creatief bezig te gaan, met daarin wel de mode of stijl in gedachten die ik elders eens heb gezien ofzo.

Woonkamer met wederom veel grijstinten. De muur wordt nog een andere kleur, dus voor nu even vanuit de andere hoek gefotografeerd! Heel veel kleedjes zie je op de bank: mijn vriend is een koukleum, haha!

Zo is dat ook ongeveer met die twee slaapkamers gegaan. Ik had een idee en heb echt in een mum van tijd van alles bij elkaar gesprokkeld, met als resultaat een slaapkamer die helemaal naar mijn smaak is en waar ik zelfs best trots op ben! De logeerkamer heb ik direct mede gebombardeerd tot ‘kleedkamer’, althans, ik heb er een hoekje gecreëerd voor mijn allermooiste kleding van een merk waar ik echt fan van ben.

Gevonden blad vanuit de vakantieplek waar we jaarlijks naar terugkeren zelf ingelijst, maakt het voor mij een tikje specialer!

Zo weinig voor nodig, maar zo gelukkig mee.
Gelukkig vindt ook mijn vriend onze slaapkamer ook mooi en wilde zijn dochter meteen een nachtje uitproberen in de logeerkamer. Best een compliment, dacht ik zo!

Zo’n typische gadget die ik in een outlethoekje van een winkel vond. Niet alleen praktisch door de grote draaibare spiegel, maar ook helemaal passend in de stijl van de slaapkamer.

Voor de toekomst zijn er nog genoeg ideeën voor het huis. Zo wordt de badkamer nog verbouwd en willen we ook daarin de Portugese stijl terugbrengen. En verder is er nog de grote zolder die nu fungeert als enorme speelkamer. Ook erg leuke ideeën voor, met behoud van hetzelfde doel: spelen!

Kortom: ik hoef me niet te vervelen, alhoewel ik al heel blij ben met de plek die we gecreëerd hebben met de indeling en inrichting van dit huis. Wordt vervolgd!

Dol op dit nachtkastje!

 

 

 


Meer zien van Sanne? Volg haar dan op Instagram