Pageants en beauty wedstrijden zijn in Amerika helemaal hot. America’s Next Topmodel en andere modellen wedstrijden schieten als paddenstoelen uit de grond. Steeds jonger worden kinderen gepusht om mee te doen aan allerlei pageants waarbij ze worden opgemaakt, in de krulspelden gezet, en zelfs nep wimpers krijgen.glitz
Maar wist je dat in Nederland de ouders ook steeds verder gaan?Er worden niet alleen maar schattige baby foto’s gedeeld, baby’s in de box, baby’s met hun eerste fruithapje. Nee, ook baby’s met eyeliner en rouge op komen heel af en toe op onze tijdlijn voorbij!

unnamed

© Coole Ouders

 

Zo’n klein meisje… Nog maar een paar maanden oud en nu al aan de make up…

Belachelijk toch?! Sommige zouden misschien zelfs aan kindermishandeling denken. Of op z’n minst heel hard op het achterhoofd hebben gekrabt. Zoiets doe je toch niet bij een baby. Het arme kind is nog maar pasgeboren en nu is het al verpest.

HO STOP!!! Betrapt! Waarschijnlijk had jij je oordeel allang klaar over de moeder van deze baby. Zoiets zou jij nooit doen toch?
Gelukkig is de moeder van deze ‘pageant baby’ gewoon een normale moeder. Een ouder die gewoon met beide benen op de grond staat. De foto van deze baby is gemaakt met de app Youcam Makeup. Het lieve kind is gewoon alleen maar op de telefoon bewerkt door haar moeder.

Is dit niet waar wij moeders (en vader misschien ook wel) allemaal tegenaan lopen? Dat we zo snel oordelen over andere ouders. Als een kind met chocopasta vegen op zijn wangen naar school komt, zal hij wel verwaarloost worden (uh, echte verwaarlozing en chocopasta gaan zo niet samen!) . Wanneer een kind met scheldwoorden thuiskomt, zal hij wel uit een of ander gebroken gezin komen, waar de vader altijd dronken thuiskomt. Een meisje dat nog niet kan fietsen terwijl ze al vijf is zal wel dom zijn, of op zijn minst onsportief.
Helemaal op social media gaan moeders los op elkaar. Als een moeder hartje winter een foto van een baby in een t-shirtje plaats, dan krijgt ze binnen vijf minuten maar liefst 56 commentaren van diverse mensen die het beter denken te weten. Wanneer je door de winkel loopt, je kind vervelend doet en dramt dan kijkt de halve winkel mee met wat jij nou precies gaat doen. Geef je toe, dan denkt de helft, das weer zo’n ‘loop-maar-over-me-heen-moeder’. Pak je je kind aan en spreek je de strenge kenau die haar kinderen nooit eens iets gunt. Eigenlijk kun je het helemaal nooit goed doen. Want iedereen weet het altijd beter.

Waarom houden we niet gewoon allemaal ons commentaar voor ons. Wanneer houden we nou op met conclusies trekken zonder ook maar iets te weten over de achtergrond van een kind of een gezin. Zou dat mogelijk zijn? Een maatschappij waarin we uitgaan van het beste in de ander? In plaats van elkaar alleen maar de grond in te boren, zodat we onszelf beter voelen dan de rest?!

Eerlijk…. Had jij ook gelijk al je mening klaar over deze loeder moeder/wanna be pageant moeder?!