Het weer zit, sinds onze kleinste dame geboren is niet heel erg mee. Elke dag wel regen, en wind en zelfs storm! De herfst is echt begonnen. En dat vind ik dan af en toe wel eens lastig, omdat ik eigenlijk de kinderen elke dag even naar buiten wil hebben. Maar wat nou als het gewoon ontzettend vies weer is? Moeten we dan ook naar buiten?! Ik verzamelde de leukste tips om buiten te spelen in de herfst, en ga zeker zelf even met de lijstje zitten zodra het zonnetje verdwijnt (want dat zul je net zien, schrijf je over slecht weer, begint het zonnetje te schijnen   😉   ) . Wat doe jij graag met de kids tijdens de herfst?

Een herfstwandeling

Even een frisse neus in het bos halen, laarzen aan, bladeren zoeken, kastanjes spotten, open maken, oppoetsen en meenemen. Paddenstoelen van dichtbij bekijken. In het bos is er in de herfst meer dan genoeg te doen en te zien. En voor de echte durfal’s zelfs proeven! Maar je kunt gewoon beginnen met een lekkere herfstwandeling.

Wormen zoeken

Say what? Ja joh, als je kleine ontdekkers in huis hebt, dan is prut weer, natte grond en modder de ideale plaats om toffe diertjes te ontdekken. Dat doe je bijvoorbeeld met de app Dierenzoekers. Amanda, van de blog Kiddowz, geeft trouwens nog meer leuke tips om te spelen als het regent.

Natuurspeelplekken

Er zijn talloze gratis mega speeltuinen! Echt waar…. Ze heten nu natuurspeeltuinen en we hebben er een heel aantal op een rijtje gezet in een handig lijstje met natuurspeeltuinen in Nederland.

Vliegeren met een (plastic) zak

Waait het buiten, en wil je eigenlijk liever binnen zitten? Niet doen! Zolang het geen code oranje is kun je prima naar buiten met een beetje wind. En misschien heb je geen vlieger in huis (of de schuur) maar wees dan niet getreurd. Je kunt namelijk prima zelf een vlieger maken. Zoek een (plastic) zak op, en een touwtje, bind het touwtje aan de hengsels en vliegeren maar!
Meer leuke tips om te spelen met wind vind je bij juf Maike op haar blog.

Slecht weer?? Nee het is ‘regenweer’

Emmy, van de blog WebKonijn, noemt regen bewust geen slecht weer.. Want wat is nou slecht weer? Met regen kun je ook prima leuke dingen buiten doen. Wat dacht je van in de plassen stampen, er met een stokje in roeren, of kijken hoe het water wegstroomt in een regenput? Zo simpel, maar ik denk dat je hier kinderen van een jaar of 2 tot 8 nog best wel goed mee kunt vermaken! Leuk tips dus!

 

 


© Shutterstock

Dit artikel is in samenwerking met Grootplezier.nl