Eindelijk is ‘ie bijna uit! Cars 3! Onze zoon heeft er denk ik zo’n twee jaar op moeten wachten, een vervolg op zijn lievelingsfilm. Maar gelukkig is het vervolg een heel nieuw en spetterend race avontuur, met een behoorlijke twist. Wij mochten vorige week zaterdag naar de première toe, waar we als aller eerste Cars 3 op het grote scherm mochten bewonderen! Lees maar gauw verder, want als je een jongen hebt, of een dochter die van racen houdt *steekt hand omhoog* dan is deze nieuwste bioscoop hit een must see komende vakantie.

Een rondleiding in het Louwman museum

Voordat de film begon, mochten we eerst nog naar het Louwman museum toe met de kids. Een uit de hand gelopen privé verzameling die inmiddels zo groot is, dat het in een heus museum is omgetoverd.

Beginnend met de allereerste echte ‘auto’s ‘ uit het jaar 1800 nog wat (vergeef me dat ik niet alle jaartallen heb onthouden, ik had twee opgewonden kids bij me  😉  ) en er waren zelfs allerlei Formule 1 wagens in het museum. Voor onze zoon (die stiekem hoopt de nieuwe Max Verstappen te worden) een heus walhalla dus. Dochterlief vond het eigenlijk net zo interessant, mede doordat we een Cars speurtocht hadden meegekregen. De zoektocht ging naar allemaal Cars personages, die in ‘levende lijve’ in het museum te vinden zouden zijn.

Na een minuut of vijf goed zoeken en allerlei ‘oh’s’ en ‘ah’s’ vonden we de allereerste echte auto. Kids enthousiast, en nu nog meer gedreven om de andere personages te vinden!

Wat ik zelf het allerfijnste vond, was de duidelijke paden, de ruimte, de wc’s op elke verdieping, een lift (heel handig als je zoals wij met een kinderwagen het museum door wilt). Alle wc’s waren netjes en schoon, en er was ook een makkelijk bereikbare verschoon ruimte voor onze jongste race-fan. En er was meer dan genoeg te zien! Iets minder te doen (vooral voor de kids, was alleen ‘kijken’ soms net wat teveel gevraagd), maar we waren er niet lang genoeg om ons te vervelen. We moesten letterlijk door het museum heen racen om alle auto’s te vinden en op tijd te zijn voor de bus die ons zou brengen naar Pathé.

Ik denk dat je anders in zo’n anderhalf uur het museum door bent. Je kunt vervolgens beneden in het restaurant, dat trouwens prachtig gemaakt is, alsof je in een oud dorpje zit op het dorpsplein, wat eten en drinken. Disney had een uitgebreide lunch verzorgt en dus aten we onze buikjes vol, voor we naar het centrum vertrokken. In het museum is ook een toffe shop waar je voor allerlei auto-hebbedingen terecht kunt.

Cars 3 in Pathé

Na de heerlijke lunch konden we met een heuse touringcar naar het centrum toe… Kids helemaal opgewonden want daar hadden we ruim 2,5 uur voor gereden. Dé Cars 3 film!!! Wat zou het wezen, waar zou ‘ie over gaan, en hoe zouden ze het vinden.

We hadden natuurlijk de trailer al gezien (jij nog niet zeg je? Kijk dan hieronder maar) dus wisten een heel heel klein beetje waar het over zou gaan.

Voor de film begon kregen we nog een toffe Cars 3 snack-box, met popcorn, drinken, auto snoepjes en een magneet (die laatste was natuurlijk niet om op te eten…) Genoeg dus om de kids helemaal vol te proppen, al waren ze nog aardig verzadigd van de lunch.

Vol spanning zaten ze te wachten, en toen de film dan ‘eindelijk’ begon (we waren inmiddels al 7 uur bezig met ons Cars 3 avontuur) zat onze zoon alleen nog maar te glunderen.

Het verhaal

Om niet de hele film al hier te vertellen zal ik je slechts wat hoogtepunten geven, en zul je verder gewoon met je kids naar de bios moeten gaan om het hele verhaal te zien….

Bliksem gaat weer meedoen aan een race en is vastbesloten om weer te winnen. Alles loopt goed en wel tot…. hij vlak voor de finish wordt ingehaald door een andere auto. Deze nieuwkomer is een echte hightech auto, de nieuwste van de nieuwste, en haalt kennelijk moeiteloos de arme Bliksem in.
In de media wordt hij al snel afgeschilderd als een old timer, zou hij nog wel de nieuwe generatie jonge high tech racers kunnen verslaan? Diverse team genoten en vrienden van Bliksem geven de moed op en gaan met pensioen.

Zal Bliksem ook met pensioen gaan?

Zijn nieuwe manager wil hem proberen aan de nieuwste snufjes te helpen e

n zo op hetzelfde niveau als de nieuwe generatie te helpen. In het hightech trainingscentrum wordt hij alleen behandeld door zijn nieuwe trainer Cruz alsof hij een ouwe klassieker is. Weliswaar een groot fan, maar toch wordt hij voorzichtig behandeld.

Dit staat Bliksem niets aan, hij wil trainen op het grote scherm, net als zijn geduchte tegenstander Jackson Storm. Wanneer dit niet zo goed blijkt te gaan als gehoopt, richt hij zich op het oude trainen. Wind, snelheid, zand en modder. Zijn trainer Cruz is niet helemaal gewend aan deze aanpak, maar doet haar best om Bliksem zo goed mogelijk te helpen.

Halverwege besluiten ze op een andere plek te gaan racen, undercover, zodat niemand weet wat hun nieuwe tactiek wordt. Dit stukje van de film vond onze vierjarige dochter wat eng (wat ik me ook wel een beetje kan voorstellen) maar is niet zo eng dat het echt een 6+ film is.

Uiteindelijk zal Bliksem er toch aan moeten geloven. Hij moet de strijd en de race aangaan met Jackson Storm. Zal hij in staat zijn om hem te verslaan. De klassieker tegen de nieuwe hightech generatie racers. Dat het een spannende race wordt met een bijzonder twist, dat kunnen we je verzekeren!

Vanaf 8 juli in voorpremière, vanaf 12 juli in de bioscoop

Kun je nou na onze review echt niet wachten om te gaan? Vanaf morgen, zaterdag 8 juli, is Cars 3 in verschillende bioscopen in de voorpremière te zien. Dus olie je motor, ga in de startblokken en racen maar!

Tot die tijd is het ook leuk om deze quiz van Disney te doen, om erachter te komen welke Cars 3 auto jij bent!