Zijn jouw kids ook helemaal natuurgek geworden door ‘onze Freek’, dan hebben we goed nieuws. Voor alle avonturiers, durf-als en natuurfreaks is er nu bij de Julianatoren namelijk van alles te doen.

Er is namelijk een super stoere Ranger in het park sinds 30 april. Cas neemt alle kinderen mee op avontuur en ontdekking tijdens de spannende en interactieve live shows en er is zelfs een Ranger Experience. We vertellen je er nog veel meer over zodat jij weet waarom je voor een educatief stukje vermaak het beste bij de Julianatoren terecht kunt.

De groene loper lag al uitgerold bij de ingang, en alle kids kregen een coole Cas de Ranger goodie-bag. De petten werden gelijk eruit gehaald en opgezet, want het regende helaas een beetje. Nadat het park was geopend door Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin vervolgende we onze weg naar de achterkant het van park, bij de picknick plek. Het was absoluut geen picknick weer, maar dat mocht de spanning en de pret niet drukken.

cas de ranger

In het openlucht theater van Cas konden de kinderen allemaal mooi een plekje zoeken op één van de vele boomstammetjes. En toen begon het wachten op Cas. Ein-de-lijk was hij er dan! Een stoere kerel die van alles weet over de natuur, en de ‘Big Five’.

Tijdens de live show werden de twee sterkste papa’s uit het publiek gezocht, waarna ze een uithoudingsproef moesten doen.

cas de ranger

Ook mochten twee kinderen uit het publiek naar voren komen om hun handjes uit de mouwen te steken. In drie boomstammen zaten namelijk drie verschillende dingen die ze konden voelen. Het publiek mocht het al wel zien, en degene die het eerst alle drie de boomstammen goed had, had gewonnen. En de strijd was nog niet voorbij! Er was namelijk ook nog een soort eier-survival-run op het podium en langs de zijkanten van het theater. Cas moedigde iedereen enthousiast aan en het was voor de kids best wel spannend.

cas de ranger

Toen was het de hoogste tijd om naar de Cas de Ranger Experience te gaan. Een heel mooi en duur woord voor de speurtocht door het bos van de Julianatoren. Aan het begin kon je een papier meenemen waarop 10 vragen stonden. Als je alle vragen goed had, kon je het antwoord invullen in de iPad aan het einde van de speurtocht, waarna je een persoonlijke boodschap van Cas in je inbox kreeg. Helaas deed de iPad het aan het einde van de dag niet, dus we weten nog niet wat die boodschap precies was, maar de kids vonden het speuren naar de juiste antwoorden ook al leuk genoeg.

cas de ranger

Zo kwamen we erachter dat edelherten de grootste hertensoort in Nederland zijn, en dat een specht geen hoofdpijn krijgt van al dat getimmer, doordat hij een speciaal soort schokdemper heeft ingebouwd. Super cool toch?! Het pad is niet erg goed begaanbaar (speciaal als je een doodnormale buggy hebt) en het is af en toe wat modderig. Met je hakjes achter een buggy, met een twee-jarige peuter, de Experience doen zou ik dus niet aanraden. Heb je een fijne kinderwagen met lucht- of rubberbanden bij je, dan zou je het wellicht kunnen proberen. We hadden natuurlijk ook niet echt het voordeel van droog weer, waardoor het pad erg drassig was, en we af en toe plassen haast niet konden ontwijken.

cas de rangerMaar langs het pad stonden allerlei uit hout gesneden beelden die echt de moeite waard zijn om naar te kijken. Bij al die beelden stonden ook informatie bordjes, en je kon het mega insecten hotel goed bekijken, en allerlei dieren vachten voelen. Even aan de rode paddenstoel draaien en je kon lekker mee dansen met het liedje van de Cas de Ranger Show.

cas de ranger cas de ranger cas de ranger cas de rangerAl met al hebben de kids, in het korte half uurtje dat we over de Cas de Ranger Experience deden, redelijk wat nieuwe weetjes opgestoken over de Nederlandse Natuur. Je kunt trouwens ook Cas de Ranger volgen via YouTube waar hij regelmatig nieuwe video’s en vlogs op zet met leuke informatieve stukjes. De live shows met Cas de Ranger zijn er elke dag drie maal per dag. Regen of wind, niks houdt een echte Ranger tegen, Maar houdt er dus wel rekening mee dat zowel de shows als de Experience van Cas de Ranger, openlucht zijn. Met slecht weer dus misschien een minder goed idee, maar met de regenponcho’s die je bij de kiosk kan kopen is het eigenlijk ook wel een spannend avontuur.

cas de ranger cas de ranger cas de ranger cas de ranger cas de ranger cas de ranger