Ben jij zo’n mama die eigenlijk iets ontzettend stoers wil doen met haar zoon maar niet goed weet wat? En ben je bang dat het juist alleen maar super saai wordt en je zoon nu nog minder graag met jou gezien wilt worden? Onze gastblogger Marjolein, van Vroemmmmama ging samen met haar zoon naar de Checkpoint Theatershow en maakte er een weekendje weg van. En wat haar zoon daarvan vond? Dat lees je allemaal vandaag

Checkpoint Theatershow én Bed & Breakfast

Checkpoint, op sommige dagen worden we er mee wakker en gaan ermee naar bed. Dus toen ik de kans kreeg om voor Coole Ouders met mijn oudste zoon naar de voorstelling te gaan was er geen seconde twijfel! Waar het ook was, Vroemmmama scheurt er wel naar toe. En het was…dik een uur rijden. Op zich geen probleem, maar je kunt het natuurlijk ook als excuus gebruiken om er een éxtra leuk uitje van te maken! Op zo’n tien minuten van het theater vond ik Bed&Breakfast in Benningbroek.

Na een allerhartelijkst ontvangst door de eigenaren Ton en Margreet kookten we iets lekkers in onze knusse en gezellige blokhut. Nog even chillen en toen op naar het theater in Hoorn.

unnamed

De gehoorbeschermers en veiligheidsbrillen lagen al klaar bij de ingang. Dat beloofde wat! Maar ja als je het tv programma kent dan weet je wel dat je wat spectaculaire knallen en experimenten kan verwachten. Nou kan ik natuurlijk gaan vertellen dat het een supergave show was, maar wil je niet liever weten hoe mijn zoon het vond?

unnamed-1

“De voorstelling was leuk en spannend. Er was bijvoorbeeld een crowdsurfende pop in een roeiboot, maar die leek net een echt mens. En de show begon met een ontploffing met pingpongballen. Dat zag er zo cool uit, ze kwamen bijna tot aan het plafond! Dat was echt een superharde knal.
Met een vortex kanon probeerde het testteam om kaarsjes uit te blazen. Een vortex kanon is een luchtdruk kanon waarmee je dingen omver kan blazen. Zo een kanon kan je makkelijk thuis maken, dan heb je bijvoorbeeld een grote doos, tape en glycerine nodig (heeft hij niet van mij geleerd?!) Maar in het theater hadden ze wel een XL kanon. Supergaaf!

Als je in de zaal zit mag je ook meedoen. Dan steek je je vinger op als ze een test gaan doen. Natuurlijk kan niet iedereen meedoen maar het was ook niet zo dat alleen de kinderen vooraan werden uitgekozen. Dat vond ik wel leuk want anders is het niet zo eerlijk.

Eigenlijk kan je heel vaak naar de show gaan want elke show is anders. Dat moet wel omdat er steeds andere kinderen mee doen. De strijd van de Jongens tegen de Meisjes was nu door de Jongens gewonnen (zei hij met een glimlach op zijn gezicht) maar het kan natuurlijk ook dat er in een ander theater sterkere meisjes zijn. Dat kan. Maar op tv is het meestal zo dat de jongens winnen. Met huishouddingen winnen de meisjes vaker. Ik dacht trouwens dat er heel veel vaders met hun kinderen zouden zijn maar het waren vooral heel veel moeders!

unnamed-7

Dat Klaas niet meer presenteert is niet heel erg want Rachel doet het ook heel leuk. De theatershow staat ook los van het tv-programma dus daar komt dat waarschijnlijk door. Samen met het testteam doen ze echt super gave dingen. Als je fan van Checkpoint bent of gek bent op experimenten zou ik zeker naar de Checkpoint Theatertour gaan. Het is net alsof je in het echt bij een aflevering van de tv bent, en dan honderd keer leuker! Want je voelt de wind van de bladblazers, ik zal niet vertellen wat ze daarmee doen want dan is het geen verrassing meer…en als je mazzel hebt mag je dus meedoen. Ik werd helaas niet uitgekozen maar ik kon het wel heel erg goed zien dus dat was niet zo heel erg. Maar ik zou best nog een keer willen, misschien mag ik dan wel op het podium en dan zou ik het liefst willen zweven met de hovercrafttest.

unnamed-5

Vol van alle indrukken reden we naar onze blokhut en kropen in de ge-wel-dige boxsprings. Nog even kletsen en een boek lezen. Op een geven moment legde mijn zoon zijn boek weg en zei: “Mama dit was echt het leukste wat we samen ooit hebben gedaan, dit ga ik echt nooit vergeten!” en daarna viel hij in een diepe slaap met een grote glimlach op zijn gezicht. En ik ook. Echt een cadeau’tje om je kind zo te zien genieten.

De volgende ochtend wilden we eigenlijk niet uit bed. Wat lagen die lekker! Het ontbijt werd gebracht: van muffins tot eitjes van eigen kip, er was meer dan genoeg en allemaal even lekker.

unnamed-6


Wat was het leuk om zo als moeder en zoon er op uit te gaan. Het cliché van ‘ze worden snel groot’ is echt waar. Voor je het weet vinden ze uit hoe je een Vortex Kanon maakt 😉
Na alle verhalen van zijn grote broer wil mijn andere zoon nu ook naar de Checkpoint Theatertour. Wil jij weten waar de tour nog allemaal komt check dan de website en boek snel je kaarten!

unnamed-2

En wat lijkt jouw nou het ideale weekendje weg met je zoon? En zou een Checkpoint Theatershow ook bij jouw zoon op het verlanglijstje staan?